BiSiKLET VE ELEKTRiKLi BiSiKLET KULLANICILARINA DA CEZALAR KESiLECEK!

Akıllı Kavşakların şehrimize kazandırılması ile birlikte trafikte yaşanan sıkıntılar yavaş yavaş bertaraf olurken, elektrikli bisiklet ve bisiklet kullanıcılarının özellikle akıllı kavşak çalışmalarının yapıldığı alanlarda trafik ışıklarını ihlal etmesi ve kazalara sebebiyet vermesinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, trafikte elektrikli bisiklet ve normal bisiklet de dahil olmak üzere, trafiği tehlikeye sokan her araç sürücüsüne cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Yayınlama: 30.08.2018
1.262
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, trafik ışıklarına uymayarak trafikte tehlikeli ilerleyen elektrikli bisikler ve bisiklet kullanıcılarına da yakın zamanda cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Zabıta Müdürlüğümüz aracılığı ile öncelikle araç parkı olmaması gereken, yani motorlu taşıtların özellikle park etmemesi gereken alanlar tespit edilerek ve bunlar resmileştirme kararı ile yani UKOME dairesinden onaylanması sureti ile o tabelaları falan çakıldı biliyorsunuz. Bundan sonraki ayak denetim kontrol ve ceza ayağı. Olmak zorunda. Bunu da sevgili Emniyet Müdürümüz biliyorsunuz görevine yeni başladı. Kendisi sağolsun bizleri ziyarete geldiğinde konuyu kendilerine paylaştım. Sayın Milletvekilimiz ile kendilerini ziyaret ettiğimizde, oradaki sohbetimizde de kendilerin bu konudan bahsettik. Onlarda henüz çok yeni başladıkları için önce şehrin trafik akışını, yapısını, alışkanlıklarını kendileri görerek en kısa sürede gerekli denetimlerini yapacaklarını ifade ettiler” dedi.






 

“Şahsım da dahil olmak üzere, bu şehirde yaşayan her bireyin trafik kurallarına uyma zorunluluğu var” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Taban, “Yani bu nezaketen böyle olmak değil, uyma zorunluluğumuz var. Çünkü toplu yaşayacaksak kurallar olmak zorunda.  Kuralların olmadığı yerlerde, kafasına göre hareket eden, disiplinsiz hareketlere sahip insan sayısı fazlalaşıyor. Onun için denetim şart. Müdür beyde sağulsun araçların çekilmesi dahil, biz de Zabıta Müdürlümüzün kanunun bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, kaldırımların üzerine park yapan araçlara cezai işlem yapabiliyoruz. Her hafta encümen toplantısında cezaların kaydını tutup kendilerine gönderiyoruz. Yani bu şehri daha yaşanılabilir bir hale getirmemiz için kısaca kurallara uymamız gerekiyor. Bu elektrikli bisiklet olur, bisiklet olur, motorlu taşıt olur hiç fark etmez, trafiğe çıkmış olan yaya olur, bunların her biri kurallara uymak zorunda” şeklinde konuştu.

 

Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Emniyet Müdürümüz konu ile ilgili gerekli çalışmayı yapacak. Bizde ilçe halkı olarak kurallara riayet edeceğiz. Yani ben geçerim, ben yaparım… Gibi şeyleri kimse kabullenemez. Kimse kendinde hak olarak da göremez. Dörtlüleri yaktığımızda sanki o yer sizin için yasal bir zemin hale dönüşüyor gibi bir algı var. Böyle bir şey yok”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş