“BÖLGENİN CAZİBESİ ARTACAK ŞERİMİZE DEĞER KATACAK FONKSİYONLAR GELECEK”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin Yenice Mahallesi’nde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 08.08.2019
616
A+
A-

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin lokasyon, ulaşım ve içinde bulunan aktiviteler açısından çok beğeni aldığını belirten Alper Taban, “Yenice Göleti etrafında bir rekreasyon çalışması uygulaması olacak. Uygulamayla beraber bölgenin cazibesi daha da artacak. Bunun beraberinde ekiplerimizle üzerinde çalıştığımız ve şehrimize değer katacak bazı fonksiyonlar da gelecek” dedi.

 

HEDEF KİTLELELERE YÖNELİK PROGRAMLAR






Doğa Sporları Turizm Merkezi’ni (DOSTUM) her ortamda tanıtmaya devam edeceklerini belirten Alper Taban, “ Tanıtırken de özellikle hedef kitlelere yönelik programlar icra ederek bunları yapmak işitiyoruz. Çünkü bunlar çok daha etkili oluyor. Mesela, birkaç hafta önce farklı şehirlerden gelen bisiklet gruplarımız buradaydı. Burada DOSTUM sahasında hem kamp kurdular hem de beraberinde bisikletleriyle etkinliklerini yaptılar, sonraki hafta ise Yamaha motor grubu geldi. Tabi biz bu gelen misafirlerimize kulak veriyoruz onları dinliyoruz, eksiklerimizi onların gözüyle görmeye çalışıyoruz. Bana göre en güzel veri bu misafirlerden gelen veriler ve onlardan aldığımız geri bildirimlerle öncelikli olarak şu an ki aşama itibariyle mevcut pozisyonuyla çok çok beğeni alıyor. Lokasyon, ulaşım ve içinde bulunan aktiviteler gibi konularda gerçekten çok beğeni alıyor” şeklinde konuştu.

 

BÖLGENİN CAZİBESİ ARTACAK

TABAN, Yenice Göleti’nin etrafında bir rekreasyon çalışması olacağını belirterek, “İhale aşamasına getirdik, önümüzdeki 2 ay içerisinde büyükşehir belediyemiz tarafından ihale edilip arkasından uygulamaya geçilecek. Uygulamayla beraber o bölgenin cazibesi artacak. Beraberinde bazı fonksiyonlar da gelecek. Bu fonksiyonlar ise daha çok üzerinde çalışılarak gelecek. Şehrimize değer katacak her ne varsa biz bunların üzerinde ekiplerimizle çalışıyoruz ama DOSTUM özelinde konaklama olanaklarının artırılması gibi, peyzaj düzenlemelerinin biraz daha iyileştirilmesi gibi, orada vatandaşların geldiklerinde konaklama esnasında ihtiyaçlarını giderebilme anlamında her biriyle ilgili adımları atacağız. Bunun yanında rezerv alanlar var. Bu alanlarda neler yapılabilir yani macera parkı olabilir, açık tırmanış parkuru olabilir, bampi camping türü bir ilave gelebir yani farklı farklı aktiviteler oluşturarak biraz daha çekim gücünü artırmak istiyoruz. Zaten mevcuttaki sadece DOSTUM’da bulunan 13 branşta güzel bir yapıda ilerliyor. Bunun tanıtımlarını hedef belirleyip nokta atışı yaparak tanıtımlarını yapmak istiyoruz. Bu şehrimize ticaret yapmak için gelen alım heyetlerine de yarayabilir. Onları burada konaklatabiliriz, farklı spor alanlarından istifade ettirebiliriz, yamaç paraşütü yaptırabiliriz, trekking yaptırabiliriz  bu anlamda da çok güzel olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş