BORDO BERELiLER SURİYE’YE LONDRA’DAN öDüL

İnegöllü sinema oyuncusu Erdoğan Yaprak’ın yapımcılığı üstlendiği Bordo Bereliler Suriye filmine Londra’dan başarı ödülü verildi. Hotel Angelacoma’da düzenlenen törende Erdoğan Bayrak, ödülünü Lob’in International Yönetim Başkanı Fahri Ustaoğlu’nun elinden aldı.

Yayınlama: 31.10.2017
682
A+
A-

İNEMA KATEGORİSİNDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yapımcılığını İnegöllü Erdoğan Yaprak´ın üstlendiği “Bordo Bereliler Suriye” filmi Türkiye genelinde 261 sinemada gösterime girerek büyük beğeni kazandı. Türkiye’de 18 milyon seyirci kitlesine ulaşan Bordo Bereliler Suriye filmi Londra’da düzenlenen 10. Uluslararası Avrupa Kalite Kongresinde sinema kategorisinde ödüle layık görüldü. Vize problemi nedeniyle Londra’ya gidemeyen Bordo Bereliler Suriye filmi yapımcısı Erdoğan Yaprak, ödülünü, önceki gün Hotel Angelacoma’da düzenlenen törende Lob’in International Yönetim Başkanı Fahri Ustaoğlu’nun elinden aldı.

 






BAŞARIYI TAÇLANDIRDIK

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Lob’in International Yönetim Başkanı Fahri Ustaoğlu, “Lob’in, 30 yıldır Türkiye’de nitelikli ürün ve hizmeti kamuoyuna anlatmaya çalışan, Türkiye markasını dünya kamuoyunda hak ettiği yere taşımaya çalışan bir kurum. Biz 1988 yılında rahmetli Adnan Kahveci’yle çıktığımız bir yolculuk, bugün 30’ncu yılında. Tüketici Hakları Yasası başta olmak üzere, nitelikli ürün ve hizmet konusunda birçok çalışma da öncülük yaptık. Türkiye markasını dünyanın birçok yerinde tanıtmak için dünyanın birçok yerinde konferanslar tertip ettik. En son düzenlediğimiz konferans Londra’daydı. Londra’da 10. Uluslararası Avrupa Kalite Kongresini gerçekleştirdik. Hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den nitelikli ürün ve hizmet üreten kurumları onurlandırmak, onların çalışmalarını taçlandırmak adına, onları daha iyiyi yapmak adına onları ödüllendirdik. Soutbank Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışma özellikle Türkiye’de 15 Temmuz sürecinden sonra tekrar barış ve kardeşliği tesis etmek adına önemli çalışmalar yapan Erdoğan Yaprak başta olmak üzere senarist Coşkun Gündoğdu ve yönetmen Erhan Baytimur’un emekleriyle Türkiye’de 18 milyon seyirci kitlesine ulaşan Bordo Bereliler Suriye filmi incelenerek, ödül almaya hak kazandı. Toplantımıza Erdoğan Yaprak muhtelif sebeplerden dolayı gelemedi. Bizde ödülünü burada takdim edelim istedik. Bugün ayrıca çok anlamlı bir gün. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’ncü yıl dönümü. Ben Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

 

MİLLETİMİZİ BİRLEŞTİREN FİLM

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün her şeyden daha önemli olduğunu belirten Ustaoğlu, “15 Temmuz’da yaşanan sıkıntı, hepimizin için malum. Askerin, polisin, devlet görevlilerinin birbirinden ayrıldığı bir süreç yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ihanete uğradı. Bu süreçte askerimize hak etmediği algılar yapılmaya çalışıldığı bir dönemde Bordo Bereliler Suriye, Türk askerinin, Türk milletinin bağrından çıkan bir kurum olduğunu ve Türk halkının aynı zaman da asker bir millet olduğunu ifade etmek için böyle güzel bir filme imza attılar. Filmin Türkiye’de hak ettiği yeri bulduğunu düşünüyorum. 18 milyon seyirciye ulaşmak inanılır bir rakam değil. Onun için biz Bordo Bereliler Suriye filminin yapımcısı Erdoğan Yaprak beyi, senaristi Coşkun Gündoğdu beyi ve yönetmeni Erhan Baytimur beyi tebrik ediyoruz. Ben milletimizi birleştiren bu filmle ilgili, milletimizin birlik ve beraberliği için nitelikli ürün ve hizmetleri teşvik için sinemada tüketicinin yanıltılmaması gerektiğine inandığım için ödülü burada filminin yapımcısı Erdoğan Yaprak beye, senaristi Coşkun Gündoğdu beye ve yönetmeni Erhan Baytimur beye takdim etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE MARKAYA DAHA ÇOK YATIRIM YAPMALI

‘Tüketici haklarının temel unsurlarından biride tüketicinin yanıltılmaması, yanlış yönlendirilmemesi hususudur’ diyen Ustaoğlu, “Özellikle sinemada afişlerle, fragmanlarla, reklamlarla tüketicinin çok kıymetli zamanının alındığını görüyoruz. Sinemada tüketiciye vaat edilen verebilmeli. Bu konuyla ilgili tüketici yanıltan, yanlış yönlendiren, hatta vaktini boşuna harcayan yapım şirketlerine tazminat davası açılabilmeli diye düşünüyorum. Daha nitelikli, daha kaliteli filmler yapılmalı. Amerika’nın bir tarihi yok ama Hollywood tarihi var. Dolayısıyla İnegöl’ün tanıtılmasında, Türkiye’nin tanıtılmasında sinemanın yeri inanılmaz, inkar edilemez. Bir metre kumaşın üzerine ‘Made in Turkish’ yazınca fiyatı 1 Euro yapmazken, ayrı kumaşın üzerinde ‘Madi in Italy’ veya ‘Made in France’ yazınca bunun 5 Euro’dan daha fazlaya satılabildiğini görüyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılacak en önemli yatırım bence ne turizm, ne imalat sektörü, ne de başka bir şey. Türkiye markaya daha çok yatırım yapmalı. Türkiye’nin en önemli ihtiyacı bu. Türkiye’de ürün anlamında gerçekten çok nitelikli üretim var. Ve bu noktada Türk sanayicisi iyiyi yapmakta mahir. Dünyaya örnek olabilecek çalışmalar yapılıyor. Ancak markalaşma konusunda ciddi eksiklerimiz var. Bunun da biran önce kapatılmasını istiyoruz” dedi.

 

ŞEHİT AİLELERİN ACILARINA BİR NEBZE OLSUN ORTAK OLDUK

Yapımcı Erdoğan Yaprak, “Londra’dan böyle bir ödülün gelmesi gerçekten mutluluk veriyor. Bordo Bereliler Suriye filmi bugün Türkiye’nin en çok şehit verdiği il olan Osmaniye’de çekildi. Bizim için manevi değeri olan bir yer. Orada çektiğimiz için bize ayrıca bir mutluluk verdi. Çünkü şehit ailelerin acılarına bir nebze olsun ortak olduğumuzu düşünüyoruz. Biz aslında bu işe 2016 yılında başladık. 2016 yılında başladığımız 15 Temmuz süreci olmamıştı. Senaryomuzu biz 15 Temmuz’dan sonra değiştirdik. Yani Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarsızlaştırma dönemine girildiği için tamamen bizim konuyu değiştirip, bu konuda hassas olduğumuzu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bizim güvendiğimiz bir kurum olarak görmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Büyüklerimizden hep askerliği Peygamber Ocağı olarak görüyorduk. Şuan ki gençlerimize de bunu aşılamak için Bordo Bereliler Suriye filminde ciddi mesajlar verdik. Bununla alakalı da 13 Ekim’de İnegöl’de gazi ve şehit ailelerine bizim bir katkımız olsun diyerek, İnegöl Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında hem filmi iki seans olarak izlettik hem üniversitede öğrencilerle bir söyleşimiz oldu. Bu arada da İnegöl Belediyesi bu işe ciddi anlamda sahip çıktı. Bu programlar bizleri çok duygulandırdı. Şehit aileleri, gaziler ve özel kardeşlerimizde geldi. Milli duyguları gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Bu sayede vatanımıza ve milletimize daha fazla sahip çıkılır” diye konuştu.

 

 

BİZ ZATEN PROJEYE ÇOK İNANDIK

Yönetmen Erhan Baytimur ise, “Ödül almak güzel bir şey. Ancak başlangıç aşamasında biz zaten projeye çok inandık. Çok güvenmiştik ve inanarak yaptık. Bu projeyi yaparken manevi duygular çok daha ağır basmıştı. Tüm oyuncularımız ve ekip hepsi aynı mantıkla, aynı şevkle çalıştılar. Projemiz bir ticaret veya iş olarak görülmedi. Çok daha inanarak yaptık. İçin içine emeğimizi koyduk. Bunun da görüntülere yansıdığını görüyoruz. Şehit yakınlarından, gazilerden, halkımızdan böyle bir ilgi görmek bizi çok mutlu etti. Özellikle böyle bir başarı ödülü almakta bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş