Bu ne ilk ne de son… İshakpaşa’ya saygısızlık

İnegöl’ün manevi merkezlerinden olan İshakpaşa Camii, Külliyesi ve Medresesi, her geçen gün saygısız görüntülere ve saldırılara maruz kalıyor. Yapılan son saygısızlık ise, bir vatandaşın amatör kamerasına yansıdı.

Yayınlama: 26.07.2021
1.629
A+
A-

İnegöl’ün manevi merkezilerinden biri olan İshakpaşa Camii, Külliyesi ve Medresesi geçmişte birçok saldırı ile gündeme gelmişti. Tarihi yapıların tahrip edilmesi bir yana, İshakpaşa Hz.’nin türbesinin kapısının kırılması ve içine yazıların yazılması, vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanmıştı.

 

ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ BATSIN






Cami cemaatinin muzdarip olduğu konulardan biri diğeri de, gençlerin özellikle türbe ve civarında hal ve hareketleri. Bazı gençlerin türbe önünde namaz vakitlerinde gitar çalması ve kendilerini uyaran cami cemaatine, ‘Özgürüz, kimseye zarar vermiyoruz’ gibi anlamsız ifadeleri kullanması tepkilere neden olmuştu.

 

MÜSTEHCEN KONULARLA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan gece saatlerinde bölgede yaşanan müstehcen olaylarla da bölge gündeme gelmişti. Vatandaşlar bu olayların önüne geçmek için ilgili makamlarla da görüşmeler yapmıştı.

 

SON HADİSE ARTIK BARDAĞI TAŞIRDI

Öte yandan son olarak çekilen fotoğraf karesi de bardağı taşıran son damla oldu. İki gencin köpeklerini türbe kapısına bağlayıp sigara içmesi bir vatandaşın amatör kamerasına yansıdı.

 

Çekilen fotoğraf karesi, İnegöl’de tüm kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

 

GÜVENLİK ŞART

Öte yandan geçmişte gündeme gelen, ‘İshakpaşa için güvenlik’ söylemleri de yeniden alevlenmiş oldu. Tarihi yapının korunması ve bölgede olumsuz olayların önüne geçilmesi için güvenlik görevlisinin bulundurulmasının bu tip olayların önüne geçeceği düşünülüyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş