Samda’dan büyük başarı

Tales Matematik Müzesi tarafından Türkiye Çapında düzenlenen Tales Matematik Olimpiyatlarına 5 öğrenci ile katılan Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu, ilk aşamada ki sınav merkezinde 200 öğrenci arasında ilk dört sırayı alarak Aydın’da Yapılan final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Yayınlama: 05.06.2018
13.184
A+
A-

Sınıf öğretmeni Ömer Vatansever rehberliğinde, Tales Matematik Olimpiyatlarına 5 öğrenci ile katılan Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu 3E sınıfının 4 öğrencisi  ilk aşamada ki sınav merkezinde 200 öğrenci arasında ilk dört sırayı alarak  Aydın’da Yapılan final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

 

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu öğrencileri Burada yapılan 2. aşama final yarışmalarında ise büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 8. 11ve 12.’liği elde ettiler.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ömer Göktürk, “Tales Matematik Müzesinin 3,4,5,6,7,8 sınıflar arasında Türkiye çapında düzenlemiş olduğu 3. Ulusal Tales Matematik Olimpiyatları’na okulumuz 3E sınıfı öğretmeni Ömer Vatansever tarafından hazırlanan öğrencilerimizden  Mustafa Berat Akkaya, Uğur Atuk, Rasim Göktürk Ölmez, Ayberk Alp Killikçi ve Ayberk Güneş yarışmalara katılmışlar, yarışmaların birinci aşaması Bursa’da 09/03/2018 günü  gerçekleştirilmiş ve burada yüzde 3 lük dilime giren öğrencilerimiz; Mustafa Berat Akkaya; 91 puan, Uğur Atuk ; 104 puan, Rasim Göktürk Ölmez; 99 puan ve Ayberk Alp Killikçi ;84 puan alarak Aydın ilindeki  finallere çağrılmışlardır. Final yarışmalarına Türkiye çapında yüzde üçlük dilime giren 300 öğrenci arasına giren öğrencilerimiz, 20.04.2018 tarihinde Aydın’da yapılan finallerde ise 100 puan üzerinden Mustafa Berat Akkaya 77 puanla Türkiye 8.’si, Uğur Atuk 76 puanla Türkiye 11.si, Rasim Göktürk Ölmez 75 puanla Türkiye 12.si olarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. “Müşerref Muzaffer Samda yönetimi olarak, bu başarının kazanılmasında büyük emeği olan sınıf öğretmenimiz Ömer Vatanseveri tebrik ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi ve onlara destek veren velilerine de teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencilerimizin ileride de bu tür başarılar kazanacaklarına inanıyoruz” dedi.

 

Matematik Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı makamında ziyaret ettiler.  İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, “İnegöl adına bu başarınız ile göğsümüzü kabarttınız. Bu gözleri parıldayan evlatlarımıza eğitim ve öğretim hayatları boyunca başarılar dilerim” dedi. Bilican daha sonra ise çocuklara ödüllerini takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş