BU RAMAZAN SESSİZ GEÇİYOR

Ramazan aylarında Geyikli Baba Türbesi’nde vatandaşlar akın ederken, koronavirüs sonrası vatandaşlar türbeyi ziyaret edemiyor.

Yayınlama: 14.05.2020
714
A+
A-

Babasultan köyü, ‘Geyikli Baba’ türbesi sayesinde Ramazan aylarında ziyaretçi akınına uğruyordu. Özellikle Ramazan günlerinde sayıları artan ziyaretçiler Geyikli Baba’nın türbesini ziyaret edip, dua ediyordu. Gelinen süreçte ise koronavirüs nedeni ile bir çok vatandaş Geyikli Baba Türbesi’ni ziyaret edemiyor.

 

GEYİKLİ BABA KİMDİR?






Osmanlı’nın kuruluş yıllarında Azerbaycan’dan müritleri ile geyik sırtında Anadolu’ya gelen bir derviş olan ‘Babasultan’ın Bursa’da geyik sırtında dev bir kılıçla savaşa katıldığı rivayet ediliyor. Bu görüntüsüyle düşmanları korkutarak manen yıktığı belirtilen ‘Babasultan’, daha sonra Geyikli Baba olarak anılmaya başladığı rivayet ediliyor.

 

Geyikli Baba türbesindeki geyik boynuzları görenleri şaşırtırken, geyik boynuzlarının ‘Geyikli Baba’nın ölen geyiklerine ait olduğu ifade ediliyor.

 

635’İNCİ ANMA PROGRAM İPTAL OLABİLİR

Her yıl Babasultan hazretleri için anma programı düzenleniyor. 635’incisi düzenlenecek olan anma etkinliği, koronavirüs nedeni ile ertelenebilir.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş