BUDO’YA YAKLAŞIK %300 ZAM CHP’DEN ALİ CENGİZ OYUNLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’nun İstanbul ayağındaki iskele için aldığı yaklaşık %300’lük zam kararına tepkiler yağmıştı. Öte yandan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın ‘Konuyu çözüyoruz’ edasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmesi, ‘Kendileri çalıp, kendileri oynuyor’ yorumlarına neden oldu.

Yayınlama: 21.06.2020
1.172
A+
A-

Seçimler öncesi ‘Zam kararları’ ile ilgili net açıklamalarda bulunarak, kesinlikle zam yapmayacaklarını ifade eden Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’nun İstanbul ayağındaki iskele için aldığı yaklaşık %300’lük zam kararına tepkiler yağmıştı.

 

Seçimlerde Bursa’nın AK Parti’yi tercih etmesinin ardından,  BUDO’nun İstanbul ayağındaki iskele için aldığı yaklaşık %300’lük zam kararı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursalı vatandaşlara yaptırımı’ olarak yorumlandı.






 

Bursalı vatandaşların İBB’nin aldığı karar tepki göstermesinin ardından, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ‘Konuyu Çözüyoruz’ edası ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, birçok Bursalı vatandaş CHP’li yöneticileri eleştiri yağmuruna tutarken, ‘Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar’ ifadelerine yer verdiler.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları yönetiminin aldığı karar ile ilgili olarak Ak Parti Bursa İl Başkanlığı yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

”2016 yılından bu yana Bursalılara hizmet veren BUDO’nun İstanbul ayağındaki iskele için, yıllardır süren anlaşmayı yeni koşullar dayatarak feshetmekle ihtar eden İBB Şehir Hatları yönetiminin dayatmasından geri dönmesini sağlamak, Bursa’ya hizmet değil olsa olsa geri adım atmaktır. 31-12-2019 tarihine kadar BUDO gelirlerin 3’ü nispetinde kira bedeli ödeyerek kullanılan Eminönü iskelesi için, yeni yönetim, minimum yıllık 750.000 TL olmak koşulu ile gelirin 5’ini talep etti ve kabul edilmediği takdirde tahliye işlemlerinin başlatılacağını ihtar etti. Bu gelişme yıllık kira ödemesinde enflasyon hariç minimum 66 zam anlamına gelmektedir. Deniz ulaşımında tekel oluşmasının ne tür sonuçlar doğuracağı herkesçe malumdur. Tamamen hizmet odaklı olarak yürütülen BUDO seferlerine ek maliyet getirecek talep BURULAŞ avukatlarınca açık bir şekilde reddedilmiştir. Sürekli aslı astarı olmayan BUDO kapatılacak iddialarını dile getirip, BUDO’yu kapattırmayız diyenler, İBB cenahından gelen bu ihtar ile panikleyip konuyu çözüyoruz edasıyla rol çalmaya çalışıyorlar. Kendi oluşturdukları sorunu yine kendileri çözmüş gibi açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Bursa Büyükşehir Belediyesinin asla kabul etmediği dayatmalardan geri adım atmak suretiyle sergilenen, lütufta bulunulmuş tavrı derhal bırakılmalı ve Bursa ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizden derhal özür dilenmelidir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş