Bunun adı vicdansızlık

İnegöl’de yeni yılın gelmesi ile beraber ev sahipleri tarafından kira fiyatlarında uygulanan fahiş fiyat artırımları, kiracıları soğukta evlerini taşımaya mahkum etti.

Yayınlama: 02.01.2019
1.285
A+
A-

İnegöl’de gazetemize ulaşan şikayetlerin ardından yaptığımız araştırmalarda, İnegöl’deki korkunç gerçekler gözler önüne serildi. 1100 lira kira ödeyen vatandaş, ev sahibinin ‘Yeni kira fiyatı 1500 TL’ demesi ile hayal kırıklığı yaşadı.

 

Başka bir vatandaş ise 590 lira kira öderken, yine ev kirayı 800 lira yapması ile evinden çıkma kararı aldı. Kış aylarında yapılan kira zamlarının ardından vatandaşlar evlerini boşaltırken, İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek’ten açıklama geldi.






 

EV SAHİPLERİ SUÇ İŞLİYOR

Ev sahiplerinin suç işlediğini belirten İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, “Biz bu şekilde fiyat artırımlarına karşıyız. Kiracıların hepsinin sözleşme yapmaları gerekiyor. Bu sözleşme ile ev sahipleri kafasına göre fiyat arttıramaz. Yani söylemem gereken şu ki sözleşme şart. Sözleşme olmazsa ev sahipleri kafalarına göre fiyat arttırıyor. Ev sahipleri suç işliyor. Bu kışın ortasında insanları evlerinden ediyorlar.  Bu konuda kiracılar da haklarını  kullansınlar. Biz dernek olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Üzerimize düşen ne varsa bizler de yapmaya hazırız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş