Bursa’da büyük heyecan

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya gelişinin kent için kazanım olacağını söyleyerek, “Heyecanımızı, Bursa ile ilgili hedeflerimizi ilk ağızdan aktarmış olacağız” dedi.

Yayınlama: 20.01.2018
777
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yönetiminde gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında, yapılan oylamayla ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Denetim Komisyonu’ üyeleri Şükrü Köse, Mukaddes Serim ve Zekai Dündar olarak belirlendi.

 

Büyükşehir’de 3 bin 681 başvuru yapıldı






Mecliste, taşeron işçilerin kadroya geçişi konusuna açıklık getiren Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nde başvuruların alındığını söyledi. Valilik ve belediye başkanları düzeyinde ülke genelinde bir toplantı gerçekleştiğini ve merak edilen soruların cevaplandığını anlatan Başkan Aktaş, Bursa’daki durumu ifade ederek, “İşin bir sınav aşaması da var, Nisan ayına kadar devam eden süreç olacak. Dilekçe vermek isteyenlerin dilekçeleri kabul edildi” dedi.

 

Kamuoyunda kafa karışıklığına yol açan ve kadroya geçilmesi halinde işçilerin tazminat hakkının kaybı ile ilgili soruya da cevap veren Başkan Aktaş, “Böyle bir şey yok. Çalışanın 8 yılını, 10 yılını nasıl yok sayarsanız? Dolayısıyla taşerondan kazandığı hakkını da, geçişi olduktan sonra çalıştığını da alacak, emekli olurken…” diyerek duruma açıklık getirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 3 bin 681 başvurunun kabul edildiğini, komisyonun konuyla ilgili çalışacağını ifade etti.

 

Ulaşımda yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor

Başkan Aktaş, özel halk otobüs şoförleri ve araçları ile ilgili konuda, Bursa’nın taşımasıyla ilgili kaliteli bir sistem oluşması gerektiğine değindi. Geçen hafta Necla D. adlı engelli vatandaşın yaşadığı olayla ilgili ciddi sıkıntı olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, Bursa’da kentin batısında özel halk otobüslerinin uygulamalarının yanında doğu hattında da 758 civarı mavi minibüsün olduğunu hatırlattı. Ulaşımda tek elden koordine edilen bir sistem oluşturmak istediklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu şehrin bürokratı da, işadamı da vatandaşı da, kafasına göre takılan sistemden rahatsız. Bursa’nın ulaşımla alakalı kendine has parametreleri var. Bunların tek çatı altında toplandığı bir sistemin peşindeyiz” dedi.

 

“Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok” diyen Başkan Aktaş, 25-30 yıldır Bursa’da ulaşımda sorunun artarak devam ettiğini, mağdur olanların yanı sıra mağdur gibi görünenlerin de olduğunu, bu nedenle de tespit ve denetimlerin doğru yapılması gerektiğini de kaydetti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş