CAMİİLERE AKIN ETTİLER

Her yıl eğitim öğretim sezonunun son bulmasıyla başlayan ve yaz sezonu boyunca devam eden Yaz Kur’an Kursları, “Kur’an ayında kur’anla buluşalım” temasıyla İnegöl’de geçtiğimiz gün başladı. Kurslara katılan öğrenciler dini eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikle ile de yaz sezonunu bitirecek.

Yayınlama: 12.06.2017
787
A+
A-

Geçtiğimiz gün başlayan Yaz Kuran Kurslarından önce, eğitim verecek din görevlileri bir günlük eğitim seminerinden geçirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulanması gereken bilgileri öğrenen din görevlileri, camilere gelen öğrencileri eğitmeye başladı. 

Geçtiğimiz gün başlayan camiler ve Kuran kursu binalarında başlayan Kuran kurslarına binlerce öğrenci katılım gösterdi. 

İnegöl’de 175 cami, 60 Kuran kursu ve Huzur Mahallesi Abdulhamit Han Ortaokulunda 8 sınıf, Cemil Sönmez İlkokulunda 4 sınıf, Kurşunlu İlk ve Ortaokulunda 1 ve Müşerref Muzaffer Samda İlkokulunda 2 sınıf olmak üzere toplam 250 derslikte 11 bine yakın öğrenci Yaz Kuran Kurslarına katılıyor






Yaz Kuran Kurslarının saatleri ise öğrencilerin namaza alışmaları için, en az bir vakit namazına denk gelecek şekilde 10.00 ile 13.00 saatleri arasında veriliyor.  

İnegöl’de toplam 250 derslikte, 11 bin öğrenciye Yaz Kuran Kursu eğitimlerini ise yaklaşık 370 din görevlisi verecek. 

Özellikle Kuranı Kerim eğitim alacak olan öğrencilerin ibadethanelere motive olmaları için piknik,futbol maçı gibi çeşitli sosyal etkinliklerle de zaman geçirecekler. 

Eğitimler 3 aylık yaz sezonu boyunca devam edecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş