Çerkezlerden muhteşem gece

İnegöl Çerkez Adıge Kültür Derneği tarafından düzenlenen İnegöl Buluşma gecesinde, yüzlerce Çerkez bir araya geldi.

Yayınlama: 08.01.2018
582
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma akşamı 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Cumhuriyet Başssavcısı Zekeriya Alper İnanç, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 500 Çerkez katıldı.

 

Gecenin açış konuşmasını yapan İnegöl Çerkez Adıge Kültür Derneği Başkanı Şevket Coşkun, “Bilindiği üzere yeni göreve gelmiş bir ekibiz. Üyelerimiz bizleri bu göreve layık gördükleri, ben ve yönetim kurulu üyelerimiz bu kıymetli göreve layık olabilmek için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Ayrıca bu vesile ile bizleri bu göreve layık gördüğünüz için buradan bir kez daha sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ancak özellikle belirtmek istediğim bir husus var, derneğimizin bir önceki yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızda şuan ki yönetim kurulunda tekrardan yer almaktadır. Bunun toplumumuz adına çok kıymetli bir şey olduğunun altını çizmek istiyorum. İnegöl Çerkes Adige Kültür Derneği olarak toplumumuza ve kültürümüze sahip çıkan, her zaman bir ve bütün halde hareket eden, kararlı bir yapıya sahip olmamızın, bizleri çok daha güçlü kılacağına kalpten inanıyorum. Bir diğer hususta derneğimizin 20. yıl organizasyonları ile ilgili olacaktır. Şöyle ki; bir önceki başkanımız sevgili kardeşim Emre Turan ve yönetim kurulunun önderliğinde, Büyük bir gece ile başlayacak olan 20. yıl etkinliklerini  15 temmuz hain darbe girişimi ve ülkemizdeki terör saldırıları nedeniyle iptal etmiştik. İnanıyoruz ki bu güzel ülkenin birlik ve bütünlüğünü hiçbir güç bozamayacak. Ancak bizlere de gelişen ve üreten bir Türkiye olmak için büyük sorumluluklar düşmekte. Bunun bilinci ile önceliğimizi gelecek nesillerimize yani çocuklarımıza ve gençlerimize vermekteyiz. Çocuklarımızın kendi kültürlerini tanıyıp, yaşayıp, yaşatabilecekleri bir ortam, hem eğitim hayatlarında hem de sosyal yaşantılarında özgüveni ve cesareti yüksek olan, Saygılı, erdemli birer bireyler olmaları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.






 

3 TEMEL UNSUR VAR

Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ancak korumamız ve konuşmamız gereken 3 temel unsur var. Bunlara değinmeden geçmek istemiyorum. Dilimiz Xabzemiz ve Kültürümüz… Peki biz bunları yaşatmak için ne yapıyoruz? Kaç evde çerkesce konuşuluyor? Kaç tane gencimiz anadilini konuşabiliyor? Kaç kişi anadilini öğrenmek için çaba gösteriyor? Peki anadilimizi öğrenmek ve konuşmak için bir yol haritamız var mı? İşte bu sorulara cevap bulabilmek için çok daha fazla bir araya gelip çalışmalıyız. Birlik olmalıyız… Dedelerimizden, atalarımızdan bize miras kalan bu değerleri evlatlarımıza, çocuklarımıza aktarmalıyız eğer bunu başaramazsak bize de yazıklar olsun… çünkü bu ayıp hepimizin ayıbıdır!!! O yüzden en başta ailelerimiz olmak üzere, biz dernek yöneticilerine, Thamatelere Ayhabılara ve tabiî ki de gençlerimize çok iş düşmektedir. Ben inanıyorum ki, biz bu sorunları aşacağız. Sadece eğlenmek için bir arada olmayacağız, buradan görünen manzara gerçekten insanın tüylerine diken diken etmekte, birazdan sahne alacak olan gençlerimizden tutunda bu gecede emeği olan, tüm gençlerimize, siz değerli misafirlerimize baktığımda heyecanlanıyorum. Eminim ki sizlerde aynı heyecanı ve coşkuyu yaşamaktasınız, bu güzelliklerimizi kaybetmeyelim, Bu geceye emek veren gençlerimize, bize desteklerini esirgemeyen, Başta Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Cihan Ertok ve gençleri olmakla birlikte tüm bölge derneklerimize, elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen kıymetli sponsorlarımıza Thamatelerimize Ayhabalarımıza ve desteklerinden dolayı İnegöl Belediye başkanımız sayın Alper Taban’a gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”.

 

DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Heyecanımız var, derdimiz var. Şehrimize karşı sevdamız var. Yaşadığım şehre bu borcu ödemek istiyorum. Şehrimle ne kadar onurlansam azdır. Sizin gibi güzel insanlarla beraber barış, huzur içinde yaşıyoruz. Bende Kafkas göçmeni ailenin çocuğuyum. Şehrimizde her etnik kökene sahip vatandaşımız var. Allah’a şükür huzur içerisinde yaşıyoruz. Hemşeri derneklerimiz görevlerini çok güzel yapıyorlar. Derneklerimiz kendi geleneklerini yaşatabilmek adına bir dizi etkinlikler yapıyorlar. Bu akşamda buna benzer bir etkinlik gerçekleştirilecek. Derneklerimize destek vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Çerkezlerin mahalli sanatçısı Sedat Sezan, yöresel parçaları seslendirerek programa renk kattı. Eskişehir Kafkas Halk Dansları Topluluğunun da gösteri nefes keserken, ses sanatçısı Tülin Sarıbay seslendirdiği parçalarıyla büyük beğeni kazandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş