Cezası Kesilen Memur Görevine Devam Ediyor

2014 yılında PTT’te yaşanan zimmet olayında Gişe Memuruna 2 yıl hapis cezası verildi. Açtığı davayı kazanan mağdur, kendisine ait parayı zimmetine geçiren memurun halen görevde olmasına tepki gösterdi.

Yayınlama: 15.12.2017
904
A+
A-

Olayı anlatan mağdur 61 yaşındaki mobilya boyacısı Muzaffer Gedik, 16 Aralık 2014 yılında Çorum’da yaşayan kardeşine para göndermek için PTT’ye gittiğini belirterek, “PTT’ye gittim. PTT’de sıra bana geldiğinde A.B. isimli gişe memuruyla görüştüm. Zarfa koyduğum parayı memura teslim ettim ve çıktım. İki gün sonra kardeşim beni arayarak, paranın eline ulaşmadığını söyleyince yenide PTT’ye giderek o memurla görüştüm. Memur olayı hatırlamadığını söyleyince ve gönderdiğim para bulunamayınca bende dava yolunu seçtim. Yaklaşık iki yıl süren dava 2016 yılı Ocak ayında sonuçlandı. Benim gönderdiğim 3 bin 500’ü çek, 500 lirası nakit olan 4 bin liramı zimmetine geçiren memur 2 yıl 1 ay ceza aldı. Mahkeme heyetine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AÇIĞA ALINMAMIŞ






Mahkeme sonucunda zimmetine para geçirdiği için suçlu görülen memurun halen görevde olduğunu, eski görev yaptığı yerden şehir içindeki başka bir PTT şubesine gönderildiği ve görevine devam ettiğini iddia eden Gedik, “Suçu kanıtlanan bir kişinin halen çalışıyor olması beni üzdü. Bu şahıs bana maddi anlamda zarar verdiği gibi başkalarına da zarar verebilir. Buna göz yumulması çok ilginç. 4 bin liramı tahsil edebilmek için yeniden mahkemeye başvuracağım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş