CHP’den zehir zemberek açıklama

Yayınlama: 21.01.2024
117
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlarla Heykel mevkiinde ‘en düşük emekli maaşı’ ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Hükümete ağır eleştirilerde bulunan Şahin, “Emekliler adeta bir maaş ile ölümü beklemektedir. Bu nedenle başta emeklilere reva görülen emekli maaşı olmak üzere tüm emekçi maaşlarına insanca yaşayabilecek bir yüzdeye çıkartılmasını talep ediyoruz” dedi.

Heykel Mevkii’nde toplanan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, ellerinde dövizlerle ve beraberlerindeki vatandaşlarla birlikte en düşük emekli maaşı konusunda önemli bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şahin, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:






“Ülkemizdeki 16 milyon emeklinin içinde bulunduğu vahim durumu hepimiz biliyoruz. Emeklilerin ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için bugün basın açıklamamızı etkili olması anlamında sokakta yapıyoruz.

Emeklilerin çaresizliği, emeklilerin 5 yıl içerisinde eriyen alım yükünü verilerle ortaya dökeceğim. Bugün en düşük emekli maaşı 10 bin 300 TL olduğu söyleniyor. Ama bu açıklamada doğru değil. Doğru olan şu; kök maaşlara zam yapıldığında bazı emekli maaşlarının bu rakamın altında kaldığıdır. Geçmişe dönük emekli maaşı alım gücü ile bugün ki maaşla kıyaslayacağız.

2019 yılında çeyrek altın 357 lirayken, bugün 3 bin 357 lira. Bir emekli 2019 yılında 5 tane çeyrek altın alabilirken, bugün sadece 3 tane çeyrek altın alabiliyor. İki tane çeyrek altına direk el koymuş oluyorlar. Bugün emekli maaşı sadece 340 dolar iken, 2019’da 400 dolar.


En temel tüketimimiz olan ekmeğimizi nasıl elimizden aldığını rakamlarla anlatacağız. 2019’da bir emekli 2555 ekmek alırken, bugün 1375 ekmek alabiliyor.

2019’da mazot 5.60 kuruş iken, emekli 360 litre mazot alabiliyordu. Bugün ise sadece 257 litre mazot alabiliyor.

Emekliler adeta bir maaş ile ölümü beklemektedir. Bu nedenle başta emeklilere reva görülen emekli maaşı olmak üzere tüm emekçi maaşlarına insanca yaşayabilecek bir yüzdeye çıkartılmasını talep ediyoruz. Ve Türkiye’de 14 milyon emeklinin sesi olmak için hepimiz burada haykırıyoruz; emeklilere sadaka değil, emeklinin yaşam boyu çalıştığı, ödediği primin hakkını lütfen verin.

Yalana, dolana, rüşvetçilere, hortumculara giden para, emekçilere aktarın. Bu ülkede emekçilerin hakkı AK Parti tarafından resmen gasp ediliyor. Önümüzdeki yerel seçimde tüm halkımızı, tüm emeklileri AK Parti’ye sarı kart ve hesap sorma günü olarak belirtiyorum.”

Heykel Mevkii’nde yapılan basın açıklamasına katılan vatandaşlar da CHP heyetine destek vererek taleplerin duyulmasını istedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş