CHP’NİN GENÇLERİNDEN ‘HAKLI’ HAYKIRIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son yıllarda siyasi görüşlerini benimsemeyen ve özellikle de partinin HDP’ye yakınlaşmasını kabullenmeyen İnegöl’de partinin geçmiş dönem gençlik kollarında yer alan isimler, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, ‘Atatürk demeyi tercih etmiyorum’ demesinin ardından sosyal medya üzerinden adeta ateş püskürdü.

Yayınlama: 15.09.2020
899
A+
A-

Aynı isimlerin CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’un, ‘Dindar ve kindar nesil istemiyoruz’ sözlerine de tepki göstererek, parti başkanının kendi davalarına ciddi zarar verdiğini ifade etmişti.

 

 






Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin aldığı kararlar parti içinde de tartışma konusu olurken, hem CHP seçmeni hem de partide görev alan birçok isim, bugüne kadar partisinin zarar görmemesi için suskunluğunu korumuştu.

 

CHP’nin özellikle HDP ile seçimlerde yakınlaşmasının ardından da rahatsızlık hat safhaya çıkmış, ortam gerilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin son dönemlerde partiye zarar verebilecek ve zarar veren şahısları yetkilendirmesinin ardından rahatsızlık giderek artmıştı.

 

İnegöl’de de durum farklı olmazken, CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’un, ‘Dindar ve kindar nesil istemiyor’ sözleri bardağı taşırmıştı. Torun’un bu sözlerinin ardından İnegöl’de CHP yönetiminde yer alan bazı isimler açıklamalarda bulunarak, bu sözleri asla kabul etmediklerini ve bu söylemlerin partilerine zarar verdiğini ifade etmişti.

 

Gelinen süreçte bu sıkıntılar yaşanırken, son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözleri partiyi karıştıran son dalga oldu. Çok sayıda CHP’li ‘Atatürk’ hazımsızlığı nedeniyle Kaftancıoğlu’nu topa tuttu.

 

Hem HDP ile yakınlaşma hem de HDP ile yakınlaşmayı da uygun gören parti yöneticilerine tepkiler sürerken, Kaftancıoğlu’nun ‘Atatürk’ çıkışı bardağı taşıran son damla oldu.

 

Parti Merkezinin aldığı karar ile Muharrem İnce’ye karşı tutum sergilenirken, İnce’nin yıllardır partiye olağanüstü hizmet sağladığı görüşü ön plana çıkarken, bu da görüş ayrılığının örneklerden biri oldu.

 

İnegöl’de geçtiğimiz dönemlerde partinin gençlik kollarında görev alan Ufuk Savur, Zafer Atila ve Veliye Melis Birgül, partinin yanlış yönetildiği ve ayrıca parti yöneticilerinin söylemlerinin Cumhuriyet Halk Partisi ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını işaret etti.

 

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Ufak Savur, “Mustafa Kemal’in Askeri olmayı reddeden, militarist bulan, Atatürk soyadı ile de sorunlu 10 Aralık’çıların yıldızı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dahili bedhahtır. Maalesef ki bu dahili bedhahlar günümüz itibari ile çok fazla yol katettiler ve güçlendiler. Şu sıralar kendilerine dikkat etmeleri gerektiği tembihlenen gençliğin altını oymakla meşguller. Ama başaramayacaklar. Sonuca gelecek olursak, kurtuluş kuruluştadır”

 

Zafer Atila ise, “Bir il başkanı çıkmış, Atatürk demeyi tercih etmiyormuş. Unutmayın ki kurucusu olduğu partide Atatürk demeye sakınan insanlar, gün gelecek büsbütün Atatürk’ün kendisinden rahatsız olacaklar. Ama gönlünüz rahat olsun, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir..” ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer partili Zekiye Melis Birgül de, “Bazı insanlar siyaset yapmamalı. Sapla samanı karıştırıp insanların hür düşüncelerini bir kalıba sığdırmak senin ne haddine. Biz Atatürk’ün genciyiz, Atatürk’ün askeriyiz” ifadelerini kullandı

 

Aynı zamanda şuanda hali hazırda CHP Yönetiminde bulunan bazı isimlerin de yaşanılan olaylar nedeni ile istifa etmenin eşiğine geldiği iddia ediliyor.

 

Eski yöneticilerden Yasemin Soydan ise, İstanbul İl Başkanının son açıklamalardan sonra, tepkisi sosyal medya üzerinden dile getirdi.

 

CHP İNEGÖL BAŞKANINDAN SES YOK

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Kaftancıoğlu’nun açıklamalarına tepkisiz kalması, ‘İkisi de aynı görüşte’ diye yorumlandı.

 

Kaftancıoğlu’nun geçmiş dönemde, ‘İnandığınız Allah sizin belanızı versin’ sözleri ve İnegöl İlçe Başkanının, ‘Dindar ve kindar nesil istemiyoruz’ ifadeleri, benzerliklerini ortaya çıkarmış oldu.

 

GENÇLİK ARTIK SUSMUYOR

Son yıllarda CHP Genel Merkezinin aldığı kararlar tartışma konusu olmaya devam ederken, partim zarar görmesin diye sessizliğe bürünen partililer ve özellikle de gençler, ‘Biz susunca parti zarar görüyor’ mantığı ile hareket etmeye başladı.

 

İnegöl ilçe yönetiminde yar alan birçok isimden de ve özellikle de Kemal Torun’dan rahatsız olan İnegöllü CHP seçmeni, Muharrem İnce’yi kurtuluş yolu olarak görüyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş