Çiftçilere dev destek

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, 2022 yılında çiftçi ve hayvan üreticilerine verilecek olan makine-ekipman destekleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, belirtilen şartlara uyan vatandaşlara 300 bin liraya kadar hibe desteği verilebileceğini belirtti.

Yayınlama: 10.11.2021
420
A+
A-

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, bu desteklerin takip edilmesini ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı vatandaşların bu desteklenmelerden yararlanması gerektiğini ifade etti.

 

Makine ve ekipman destekleri ile ilgili çiftçilere bilgilendirmede bulunan Çelik,






 

“Bugün ki açıklamamız, 2022 yılında çiftçilerimize, hayvan üreticilerimize yapılacak olan desteklerle ilgili. Bitkisel ve hayvansal üretim yapan, tarımsal faaliyette bulunan, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tarımsal işletmelere yönelik olarak 300.000 TL’ye kadar bütçe içeren makine-ekipman alımlarının desteklenecek. Ayrıca bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, ambalajlanması ve depolanmasını sağlamak amacıyla ise 20.000 TL ile 600.000 TL arası bütçe içeren başvurulara hibe desteği verilecek. Hibe esas proje limiti a iş planı için 300.000 TL’ye kadar, b iş planı için 20 bin TL’den 600 bin TL’ye kadar olan projelerin KDV hariç yüzde 50’si hibe yoluyla destek verilecektir. Toplam proje tutarının KDV’sini yatırımcı ödeyecek” dedi.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Çelik, desteklerden yararlanmak için aranan şartları sıralayarak sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Bakanlık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan, kırsal alanda veya mahallede ikamet eden, kamu görevlisi olmayanlar desteklemelere başvurabilir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş