Çiftçilere uyarı

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöllü elma ve armut üreticilerine Karaleke Hastalığı konusunda uyarılarda bulunarak, “Şuanda erken uyarı istasyonlarından gelen verilerde elma ve armutta Karaleke hastalığıyla ilgili mücadelenin başlaması gerektiği uyarısı gelmektedir. Üreticilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu hastalığa karşı tedbir almaları gerekiyor” dedi.

Yayınlama: 13.03.2018
985
A+
A-

İnegöl’ün meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olduğunu belirten Müdür İbrahim Ekren, “Şuanda yaklaşık 120 bin dekar alanda meyvecilik yapılıyor. Bunun içinde elma ve armut üretiminin payı oldukça büyüktür. Dolayısıyla İnegöl tarımın bir alt kolu olan meyvecilikte Türkiye’de hatırı sayılır bir konuma geldi. Son günlerde özellikle devlet destekleri ve yapılan teşvikler, bölgemizin iklimsel uygunluğu meyve üretimini arttırdı. Bu anlamda İl Müdürlüğümüz ve İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kanalıyla da konuyla ilgili erken uyarı sistemleri ilçemizde faaliyete geçirildi. Akbaşlar, Çitli, Turgutlap ve Deydinler Mahallelerinde erken uyarı istasyonlarımız var. Şuanda erken uyarı istasyonlarından gelen verilerde elma ve armutta Karaleke hastalığıyla ilgili mücadelenin başlaması gerektiği uyarısı gelmektedir. Üreticilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu hastalığa karşı tedbir almaları gerekiyor” dedi.

 

ÜRETİCİ KAYIT DEFTERLERİ






Üretici kayıt defterlerinin önemli olduğunu ifade eden Ekren, “Her üreticimizin bir üretici kayıt defteri olması gerekiyor. Kullandıkları ilacı, ne zaman, hangi miktarda, hangi ürüne karşı kullanmaları gerekiyorsa, onları bayiler ve kendileri tarafından not edilmesi gerekiyor. Kimyasal ilaçların takibi açısından önem arz ediyor” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş