ÇiFTÇiYE YABAN MERSiNi DESTEĞi

İnegöl Belediyesi, katma değeri yüksek olan Yaban Mersini’nin ilçedeki kırsal mahallelerde yaygınlaşması adına 2400 adet yaban mersini fidanını üreticilere dağıttı. Yaban Mersini fidanları düzenlenen törenle çiftçilere takdim edildi.

Yayınlama: 22.11.2017
804
A+
A-

Kırsal mahallelere desteğini sürdüren İnegöl Belediyesi, yüksek kesimlerde yetişen 20-50 cm boylarında, odunsu çalı türü bir bitkinin meyveleri olan Yaban Mersini üretiminin yaygınlaşması noktasında İnayet ve Eski Bahçekaya’daki 8 çiftçiye mali değeri 30 bin TL olan 2400 adet Yaban Mersini fidanı dağıtımını gerçekleştirdi.

 

Yaban Mersini fidanı dağıtımı programına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit,  AK Partili meclis üyeleri ile parti yöneticileri, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman katılım gösterdi.






 

“BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM”

Kırsal kalkınmayı bir adım daha yukarı taşıyacak Yaban Mersini Fidan dağıtımında üreticilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Değerli arkadaşlar İnegöl Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Devlette devamlılık esastır, hiçbir hizmet akamete uğramadan çalışmalar devam ediyor. Bu arada bizler ne yapıyoruz? Ekiplerimizi hızlı bir şekilde toparladık, başta başkan yardımcılarımız ve daire müdürlerimiz olmak üzere toplantılarımızı yaptık. Hedeflerimizi, beklentilerimizi kendilerine izah ettik. Bunun yanı sıra özelde yaptığımız toplantılarla da müdürlüklerimizden brifing almaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz şu anda vermiş olduğumuz hedefler doğrultusunda çalışmalarına devam ediyorlar. Tabi bir taraftan bizde yaptığımız projeleri, yaptığımız yatırımları, yapmamız gerekenleri, işin büyükşehir ayağını, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da elini kolaylaştırmak adına yapmış olduğumuz, yürütmüş olduğumuz yatırımlarla yeniden kendisine bir özet şeklinde sunarak bu çalışmaların elinin altında güncel haliyle bulunmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YABAN MERSİNİ FİDANI

Bugün de kırsal kalkınmaya yaptığımız desteklere bir yenisini daha eklemek adına bir araya geldiklerini söyleyen Taban, “Bugün İnayet ve Eski Bahçekaya Mahallelerimizden 8 çiftçimize mali değeri 30 Bin TL olan 2400 adet yaban mersini fidanı dağıtımını yapacağız. Mali değer olarak çok büyük bir rakam olmasa da yapılan bu fidan desteklerinin çiftçimiz adına gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

“KIRSAL İÇİN KOORDİNELİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Bizler kırsala olan desteğimizi 2014 yılında Büyükşehir Kanunuyla beraber Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurarak başlatmıştık diyen Taban, “Daha öncesinde ise kırsal hizmetlerden sorumlu bir başkan yardımcısı atamıştık. Aslında biz doğru bir koordinasyon sağlayarak işe başladık yani işin muhatabı çok daha ötelere gitmek yerine şimdi İnegöl Belediyesi bünyesinde başkan yardımcısı seviyesinde temsil ediliyor. Muhtarlarımız aynı zamanda hükümet nezdinde de kullandıkları online sistemlerle kendi yazışmalarını yapıyorlar. Yerel yönetimler anlamında da biz böyle bir koordinasyon sağlayarak kırsal hizmetlerden sorumlu başkan yardımcımız, kırsal hizmetler müdürümüz ve muhtarlarımızla uyumlu bir çalışma ortamı oluşturmuş bulunuyoruz” diye konuştu.

 

KIRSAL KALKINMA İÇİN HİZMETE DEVAM

Kırsal mahallelerimize hizmet götürme adına birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Taban, “Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemeye kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlıyoruz. Bunun yanında hem büyükşehir ayağında hem de belediyemizin bizatihi girişimleriyle sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, arı kovanı, yonca, ceviz ve kestane fidanları ve Salça Çekme Makinası dağıtımı yaparak kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz çiftçi malları koruma kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini de önlemiş olmaktayız. Yine bildiğiniz üzere şimdiye kadar erken uyarı Sistemlerini oluşturarak çiftçilerimizin üründen en iyi şekilde verim almasını sağlarken, ürün toplama Merkezlerini kurarak tarımsal üretimin daha etkili yapılmasına öncülük ediyoruz. Ayrıca son olarak hem Türkiye Tarımının hem de İnegöl tarımının A’dan Z’ye konuşulduğu Türkiye Tarımı Konuşuyor Çalıştayı’nı gerçekleştirerek, bu konuya ne kadar değer verdiğimizi göstermekteyiz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri diyoruz ve İnegöl tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere projelerimizde yer vermeye devam ediyoruz” dedi.

 

ORTAK AKLI ÇALIŞTIRACAĞIZ

Ortak aklı çalıştırma noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz diyen Taban, “Özellikle gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’ü ileriye taşıyacak her türlü görüşe açığız. Bizlere, internet ortamından, sosyal medyadan, e-mailden, telefondan veya bizatihi bizzat belediyeye gelerek her türlü öneri ve isteklerinizi iletebilirsiniz.”

 

Taban son olarak, “Yürütülen bu çalışmaların kırsal mahallelerimizde sürdürülen tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine ve üretim standartlarının yükseltilmesine önemli bir katkısı olacağı ümidiyle, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın ara vermeden devam edeceğini hatırlatarak, Yaban Mersini fidanlarının üreticilerimize faydalı olmasını temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım.   

 

Belediye Başkanı Alper Taban’ın konuşmasının ardından, Yaban Mersini fidanları İnegöllü üreticilere tek tek takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş