ÇKS başvuruları sürüyor

Yayınlama: 25.12.2023
395
A+
A-

1 Eylül tarihinde başlayan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, 2 Ocak tarihine kadar devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından başvurular hafta sonu da kabul edildi.

2 Ocak tarihinde sonra erecek olan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından hummalı çalışmalar devam ediyor.

İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, çiftçilerin mağdur olmamaları için hafta sonu da başvuruları kabul etti.






Desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin mutlaka ÇKS kaydı yaptırması gerektiği ifade edildi.

ÇKS belgesi, çiftçi kayıt sistemi belgesi anlamına gelmektedir. Bu belgeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmektedir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ya da bu işe girmek isteyenlere verilen bu belgeler, tüm teşvik ve hibelerden yararlanmayı sağlayan, düşük oranlı kredi kullanılabilme imkanı veren belgelerdir.

Özellikle genç çiftçilerin bu yönde olumlu teşviklerini sağlamak üzere devlet tarafından gerekli birçok adımlar atılmaktadır. Bu adımlardan birkaç tanesi de; hibe, teşvik, düşük faizli kredi kullanımı gibi unsurlardır. İşte tüm bu kolaylıklara ve imkanlara başvurmanın ilk adımı ÇKŞ belgesi almaktır. Burada devlet ekonomiyi canlandırmak amacıyla çiftçileri özendirmek, gelişen olumsuzluklar karşısında çiftçinin yanında olmak ve köyden kente olan göçlerin önüne geçmek istemektedir.

ÇKS ile çiftçiler devlet tarafından verilecek tüm teşviklerden yararlanabilir. Uygun oranlı kredilere başvurabilir ve devletten bu yönde hibe alabilir. Tüm bu sayılan imkanlardan faydalanmak için çiftçilerimizin Bakanlık kayıtları altın girmeleri ve ilgili başvuruları yapmaları gerekmektedir.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş