Çocukları okula göndermemek büyük zulümdür

Okuma Yazma Seferberliği kapsamında, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican Muhtarlar ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bilican, “Cumhurbaşkanımız ve eşi himayesinde yeni okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları halk eğitim Merkezi aracılığıyla yapacağız. Bu kursları her yerde düzenleyeceğiz. Okullara göndermemek çocuklarımıza en büyük zulümdür” dedi.

Yayınlama: 23.02.2018
721
A+
A-

Türkiye’de okuma yazma bilmeyen bir tek kişi bile kalmaması gerektiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çağrısının ardından İnegöl’de de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

 

TESPİT EDİLECEK






Çalışma kapmasında İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ilk olarak İnegöl’de bulunan mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahalle ve köylerde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, kurslara yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Geçtiğimiz gün İnegöl Muhtarlar Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıya İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, şube müdürleri, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve çok sayıda muhtar katıldı.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ SİZLERE ÖNEM VERİYOR

Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; “Devleti temsil ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız sizlere önem veriyor. Bulunduğunuz mahallelerde devleti temsil eden kişilersiniz. Geçtiğimiz yıllarda memleketimizde okuryazar olmayan ciddi sayıda vatandaşımız vardı. Bu sayı kurs ve projelerle aşağıya çekildi. TÜİK’in 2017 yılına göre ülkemizde okuryazarlık oranı yüzde 96. Yani okuryazar olmayan sayı yüzde 4. Memleketimizde okuryazarlık oranının artırılması için seferberlikler ilan ettik. Zaten eğitim çağındaki öğrencilerimizi eğitimle buluşturuyoruz. Devletimiz ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyor. Cumhurbaşkanımız ve eşi himayesinde yeni okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları halk eğitim Merkezi aracılığıyla yapacağız. Bu kursları her yerde düzenleyeceğiz. Okullara göndermemek çocuklarımıza en büyük zulümdür. Çocuk hiç olmazsa zorunlu eğitim çağına gelsin, okusun diplomasını alsın. Yaşı ne olursa olsun okuryazar olmayanları el birliği içerisinde tespit edelim. Müracaatlar okullara yapılacak. Biz nerde olursa olsun o vatandaşlarımıza kurs açacağız. Kurs sonunda belge vereceğiz. O bölgede okuma yazma bilmeyen 1 kişi dahi olsa kurs açacağız. Okuryazar olmayanların tespiti konusunda bize yardımcı olun. Türkiye’de bir seferberliktir Daha mürebbeh bir toplum olmamız lazım. hasyırdas yarışacağız. Okumanın yaşı yok. Elbirliği ile memleketimize ne kadar katkı sağlarsak o kadar iyi” dedi.

 

ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ise, tüm muhtarların eğitim seferberliğine destek vermek için elinden geleceğini belirterek, tüm kırsal mahallelerde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, kurslara katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmaların yapılacağını söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş