ÇORUMLULARDAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İnegöl Çorum Dernekler Platformu(İÇDER) üyeleri tarafından Urgancılar Camii’nde program düzenlendi.

Yayınlama: 25.04.2017
642
A+
A-

 

İnegöl Çorum Dernekler Platformu(İÇDER) üyeleri, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında Urgancılar Camii’nde Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirdiler. Programın ardından ise vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

 






Program sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Çorum Dernekler Platformu(İÇDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurttutan; “Her sene 20 Nisan tarihi âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v.)’in kutlu doğumlarının miladi takvime göre yıl dönümüdür. Şimdiden bu kutlu doğumun sevgili Peygamberimizin örnek davranışlarına sahip olmamıza vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bizlerde İnegöl Çorum Dernekleri Platformu olarak Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bugün bu camimizde bir Mevlid-i Şerif programı idrak ediyoruz. Öncelikle bu programa katılım sağlayan hemşerilerimize, programda katkısı olan Müftülüğümüze, köy derneklerimize platform adına teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri bu tip organizasyonlar da bir arada olmayı nasip etsin inşallah” dedi.

 

Bütün güzellikleri Hz. Muhammed (S.A.V)’den öğrendiklerini belirten Yurttutan, “İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun. Bizler, İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O rahmet Peygamberinden öğrendik” şeklinde konuştu.

 

Yurttutan, bu seneki konunun “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu belirterek;“Kutlu Doğum haftamızın hem milletimizle hem âlemi İslam’da hem gönül coğrafyamızda, yurt dışındaki millet varlığımızla ve bütün insanlık ailesinde güvenin yeniden tesis edilmesini, hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş