DADAŞ’IN DAMAK TADI İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği ve Erzurum yöresinin damak tadına hitap eden ürünlerin sergilendiği Erzurum Yöresel Ürünler Tanıtım Çadırı’nın açılışı görkemli törenle gerçekleştirildi.

Yayınlama: 13.02.2017
880
A+
A-

Törene Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit, Alper Taban ve Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı dernek ve oda başkanları, İnegölspor Teknik Direktörü Ergün Penbe, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor Ekibi’nin muhteşem gösterisi ile başlayan açılış töreni, folklor ekibinin ‘Hançer Barı’ ile devam etti.






 

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Folklor Ekibi’nin gösterilerinin arından günlüm anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi.

 

BİZ DOĞUNUN SINIR TAŞI, ERZURUM’UN DADAŞIYIZ

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Toprak, “Biz doğunun sınır taşı, Erzurum’un Dadaşıyız. Kültürümüzdeki güzellikler sadece ahlakımıza değil, soflarımıza da yansıyor. Erzurum’un cağ kebabı, kadayıf dolması, içli köftesi, peyniri ve farklı tatlıları açmış olduğumuz bu çadırda damak tadınıza hitap edecek. İnegöllü vatandaşlarımızda burada bizlerle oldu. Ben Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Emniyet Müdürümüze, İlçe Jandarma Komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerle bu mutluluğu paylaştıkları için” dedi.

 

ANADOLU VE ERZURUMUN OLMAZSA OLMAZI AŞIKLAR GELENEĞİ

Anadolu’nun bir aşık geleneği olduğunu, bu geleneği sürdürülmesi için de çadır içinde katılımcıları aşıklarla buluşturduklarını belirten Toprak, “Anadolu’nun ve Erzurum’un olmazsa olmaz geleneklerinden biri de aşıklar geleneğidir. Aşıkları gönlünden geçen güzellikleri saza ve söze aktarır. Bizlerde bu geleneğe katkı koymak ve insanlarımızın da bu geleneği yakından görmesi için çadırımızda aşıklarımızı ağırlıyoruz.” dedi

 

FARKLI ETKİNLİKLER DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Önümüzdeki aylarda yapacakları farklı etkinlikler ile Erzurumlular Kültür ve Yardım Derneği’nin İnegöllüler ile tekrar buluşacağını belirten Toprak, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Erzurumlular Derneği olarak bu etkinliğimiz tabi ki son olmayacak. Önümüzdeki dönemlerde şuan istişaresini yaptığımız bir çok etkinliğimiz olacak. Bunun yanında çeşitli yardım faaliyetlerimiz de var. Bu yardım faaliyetlerini kimsenin rencide olmaması için gizli yürütüyoruz. Ben programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yeni etkinliklerimizde buluşmaya devam ederiz”

 

İNEGÖLLÜ VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ

Belediye Başkan vekili Turgay Yel ise, “Ben’de Karslıyım. Erzurum-Kars’ın farkı yoktur. Aynı yörenin insanlarıyız. Fuar da Erzurum’un yöresel lezzetleri var. Cağ kebabımız gibi önemli yemeklerimiz var. Bu tatları tatmak için buradayız. Fuarımıza bütün İnegöllü vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş