DATüB GENEL BAŞKANI’NDAN MUHALEFET PARTİLERİNE; “TARİHİNİ BİLMEYEN ADAMLAR KALKIP BİZİ ELEŞTİREMEZ”

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen organizasyon için İnegöl’e gelen Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, muhalefet partilerine eleştirilerde bulunarak, “Muhalefet partileri bana çok eleştiri yapıyorlar ki; siz Ak Parti’yi açık destekliyorsunuz bu yanlıştır. Ama şunu unutuyorlar ki biz Ahıskalılar bize kim iyilik yaptıysa ona ahde vefayı bir borç biliriz. Onlar da iktidarda oldular ama onlar Ahıska Türk’ü kelimesini dahi kullanamadı

Yayınlama: 17.03.2019
846
A+
A-

Tarihini ve kültürünü bilmeyen adamlar kalkıp bizi eleştiremez” dedi.

 

DATÜB tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla İnegöl’de program düzenlendi. Düzenlenen Programa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Genel Sekreter Fuat Uçar, Dünya Ahıska Türkleri Birliği İcra Komitesi Başkanı ve İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve çok sayıda İnegöl’de yaşayan Ahıskalı vatandaş katıldı.






 

Program Hacı Yusuf Şahin Cami imamı Nurullah Memiş’in Yeni Zelenda’da şehit edilen vatandaşlar için okuduğu kuran-ı kerim tilavetiyle başladı.

 

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban’a 31 Mart’ta destek vereceklerini açıklayan DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, “Analarımızın ve bacılarımızın kadınlar gününü tebrik ediyorum. Allah sizlere hiçbir zaman ana acısı göstermesin. Evlat ve devlet acısı göstermesin. Analarımızın ettiği dualar hiçbir zaman geri dönmez, kabul olur. O yüzden sizler devletimiz, milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız için dua edin. Biz Ahıskalılar Türk milletine ve Cumhurbaşkanımıza ne kadar dua etsek azdır. Neden? Gerçekçi olmak lazım bizim bu programları yapmamız için bize yardımcı olundu. Şuanda Türkiye’de 14 tane temsilciliğimiz açıldı. Son çıkan kararlardan sonra bütün Ahıskalılar artık Türk vatandaşı olabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun ondan önce bize bu kolaylıkları kimse sağlamamıştı. 50 bin 100 bin Ahıskalının bir anda Türk vatandaşı olma şansı eskiden yoktu ama şuanda bu mümkün hale geldi. Muhalefet partileri bana çok eleştiri yapıyorlar ki; siz Ak Parti’yi açık destekliyorsunuz bu yanlıştır. Ama şunu unutuyorlar ki biz Ahıskalılar bize kim iyilik yaptıysa ona ahde vefayı bir borç biliriz. Onlar da iktidarda oldular ama onlar Ahıska Türk’ü kelimesini dahi kullanamadılar. Tarihini ve kültürünü bilmeyen adamlar kalkıp bizi eleştiremez. Cumhurbaşkanımız benden bir söz istedi, bugüne kadar Ahıskalılar benden ne istediyseler yaptım ve yaptırdım. Şimdide Ahıskalılar bu seçimde senin yüzünü ak çıkarsınlar. Bu seçim biz Ahıskalılar için önemli bir seçimdir. Türkiye’ ve İnegöl’de Cumhur İttifakının adaylarını destekleyeceğiz. Bu ülkede Suriyeliler veya farklı ülkeden gelen mülteciler de var ama bizim gibi hiç kimseye vatandaşlık verilmedi. O yüzden 31 Mart bizim için şeref günüdür. Biz o gün Ahde vefamızı göstereceğiz ”dedi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Dün Yeni Zelanda’da yaşanan olay o kadar can sıkıcı ve o kadar vahim ki o kadar düşünmeme rağmen bir türlü akıl sır erdiremedim. Bir insanın gözü nasıl bu kadar döne bilir. Özel hazırlanmış, kameralar takmış. Silahın üzerine geçmiş dönemde bizim ecdadımıza karşı savaş kazanan komutanlarının isimlerini yazmış. Bunu izah etmekte güçlük çekiyorum. Bu saldırılara karşı tek yürek olmamız lazım. Müslüman coğrafyası tek yürek olursa kimse böyle şeylere cüret edemez diye düşünüyorum. Bugün burada hanımefendiler için toplandık. Ben tüm kadınlarımızın ve büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Dünya kadınlar gününüzü kutluyorum. Kadınlar baş tacımızdır. Onları ben şehrim adına da önemsiyorum. Bana çok güzel fikirler veriyorlar” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Kadın hayat arkadaşımız, anamız, bacımızdır, kadın ciğer paremizdir. Siz değerli varlıklara bizim ayrıca önem vermemiz gerekiyor. Umuyorum ki bütün insanlık kadınlara aynı hassasiyeti gösterirler. Ana aynı zamanda bir vatandır. Çünkü bizler yıllardır vatan hasretiyle yaşıyoruz. Ülkemiz ve İslam âlemi nasıl bir süreçten geçiyor görüyoruz. Her gün düşmanca tavırlarla İslam âleminin üstüne geliyorlar. Dün Yeni Zelenda’da Cuma Namazı esnasında Müslümanları katlettiler. Oradan Türkiye’yi, Cumhurbaşkanımızı Tehdit etme cüreti gösterdiler. Bizler Ülke olarak ve İslam âlemi olarak birlik ve beraberlik içerisinde tek vücut olmalıyız. Olmalıyız ki bunlar o cesareti bulamasınlar. İnşallah bu elim olay bizi birbirimize daha da bağlar. Şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından program Ahıskalı yerel sanatçıların eserlerini seslendirmesi ile devam etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş