Demokrat Parti Teşkilatları Konya’da toplandı

Demokrat Parti’nin ülke genelindeki teşkilatları, partinin 75. Kuruluş yıldönümü nedeni ile, Konya’da toplandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Partimizin 75. yıldönümünü kutlar, bu misyonda görev almış tüm büyüklerimizden hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diler, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar temenni ederiz” dedi.

Yayınlama: 08.01.2021
2.210
A+
A-

Demokrat Parti’nin 75. kuruluş yıldönümü nedeni ile parti teşkilatları Konya Anemon Otel’de bir araya geldi.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Demokrat Parti teşkilatları Konya Anemon Otel’de Genel Başkanımız Afyonkarahisar Milletvekilimiz Gültekin Uysal, Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt, eski bakanlarımız, milletvekillerimizin ve tüm Türkiye’den gelen teşkilatlarımız ile birlikte 75. kuruluş yıldönümünü coşku ile kutladı. İnegöl İlçe teşkilatı olarak bizimde katıldığımız program sonunda, Genel Başkanımız ve Ordu Milletvekilimizin İnegöl’e selamlarını sevgilerini ilettiler. En kısa sürede oluşacak bir program ile İnegöl halkıyla birlikte olmaktan mutluluk duyacaklarını şahsım ile iletmemi söyleyerek, selamlarını sevgilerini gönderdiler”

 

Sözlerini sürdüren Balakuş, şu şekilde konuştu:

 

“1946 yılında Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan liderliğinde kurulan ve 14 Mayıs 1950 Seçimlerinde, ‘Yeter söz milletindir’ sloganıyla, halkın büyük teveccüh göstererek yüzde 52,7 oyla iktidara taşıdığı ve tek partili yönetime son verdiği Demokrat Parti, iktidara geldikten sonra yine halkın isteği doğrultusunda ezanın Türkçe’den Arapça’ya çevrilip okunmasını sağlamış, 10 yıllık iktidarı boyunca halkın refahı için çalışmış ve 27 Mayıs 1960 ihtilali ile halka rağmen iktidardan uzaklaştırılmıştır. Daha sonra misyonunu Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi ile devam ettiren demokratik misyon, günümüzde yine Demokrat Parti olarak siyasi hayatını devam ettirmektedir. Halka olan hizmetlerini bu misyonlarla da devam ettiren partimiz, ülke kalkınmasına önem vererek, birçok yatırımın altına imzasını koymuştur. Demokrat Parti, demokratik misyon siyasi hayatı boyunca hiçbir zaman bazı siyasi yazarların tarif etmek istediği gibi Atatürk devrimlerine karşı bir devrim harekatı olmamış, bilakis Atatürk cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkarak bağlı kalmış ve bu çizgisini günümüzde de devam ettirmektedir. Bu vesileyle Partimizin 75. yıldönümünü kutlar, bu misyonda görev almış tüm büyüklerimizden hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diler, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar temenni ederiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş