Dersleri oyunla öğreniyorlar

Akşemsettin İlkokulu yeniliklerle dolu bir eğitim öğretim yılına başladı. Bu öğretim yılında çocukların en çok sevdiği etkinlik olan oyunla dersler işlenmeye başladı.

Yayınlama: 27.10.2018
922
A+
A-

Okul Müdürü Ahmet Demir proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ““Bu proje öğrencilerin en çok sevdiği oyun etkinliklerini kullanarak, onlarda derslere ve okula karşı olumlu tutumlar geliştirebilmek, derslerde öğrenci ve öğretmen arasında verimli bir iletişim ortamı sağlayabilmek, öğrenci, öğretmen ve aile arasında sağlıklı bir iletişim sağlayabilmek, öğrencinin kendisini ve yeteneklerini tanıyabilmesini sağlamak, öğrenme süreçlerini eğlenceli ve kolay uygulanabilir bir hale getirebilmek, öğrencilerin bedensel, sosyal, zihinsel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayabilmek amaçlarını taşımaktadır. Projenin hedef kitlesi ilkokul düzeyindeki tüm ilkokul öğretmenleri ve öğrencileridir”

 

PROJE FAALİYETLERİ:






“Proje derslerin öncesinde, ders esnasında ve ders sonrasında oyunlar oynayarak çocuklarda kalıcı öğrenmeyi ve sağlıklı gelişmeyi amaçlamaktadır”

                                    

PROJENİN ÖZGÜNLÜĞÜ

“Projenin özgün tarafı; öğrencilerin derslere karşı olan kaygılarını tamamen ortadan kaldırması, çocukların en çok sevdiği etkinlik olan oyunla öğrenmesi ve kendisini her açıdan geliştirebilmesi olarak gösterilebilir”

 

ÖNGÖRÜLEN SONUÇ VE ETKİLERİ

“Bu proje çalışmaları ile  öğretmenlerde ders etkinliklerini daha kolay düzenleyebilme ve uygulayabilme, öğrencilerde de derslere karşı daha olumlu duygular geliştirebilme, dersleri ve okulu sevme, daha kolay öğrenebilme ve kendilerini geliştirebilme etkileri rahatlıkla gözlemlenebilecektir. Bu projenin gerçek anlamıyla uygulanması halinde Türk Milli Eğitim Sistemi’nin en temel sorunlarına çare olabileceğine inanıyorum”

 

Projeyi uygulayan öğretmenlerden Zeki Dinçer, çocukların bu yöntem sayesinde derslere daha aktif olarak katıldıklarını ve pasif hiçbir öğrencinin kalmadığını söyledi.

 

Okul Meclis Başkanı Adar Gün, okul müdürü ve öğretmenlere çok teşekkür ettiklerini, çünkü derslerin daha zevkli geçmeye başladığını söyledi.

 

Velilerden Figen Uzun ise, özellikle evlerde ödev yerine eğitici oyunların verilmesinden çok memnun olduklarını, artık çocukların evde ödev stresi yaşamadıklarını ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş