İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, dijital yatırımlarla E-Devlet üzerinden 43 kalem hizmet vererek bu alanda Türkiye’de birinci belediye olduklarını ve kurum olarak dijitalleşme sürecini tamamladıklarını ifade ederek, “Elektronik belge yönetimi, kurum içerisindeki akıllı yönetim sistemleri noktasında dijitalleşme süreçlerimizi tamamladık” dedi.
E-Devlet üzerinde 43 hizmet kalemi ile vatandaşların belediye binasına gelmeden 43 hizmet kaleminden faydalanma imkânı sunan İnegöl Belediyesi, Türkiye’deki tüm belediyeler arasında 1. sırada yer aldı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, E-Belediye ve E-Devlet üzerinden birçok kalemde hizmet verdiklerini ve vatandaşların belediye ve belediyeye ait hizmet binalarına uğramadan internet üzerinden işlerini halledebilme kolaylığı sunduklarını ifade etti.
Belediyecilikte 150 yıllık bir tarihe sahip olduklarını ve dijitalleşme süreçlerini tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban,
“İnegöl Belediyesi 150 yıllık bir geçmişe sahip. Her geçen yıl da kendisini özellikle teknolojik gelişmeler noktasında geliştiren ve burası entegrasyonunu sağlayan bir kurum haline dönüşüyor. Özellikle elektronik belge yönetimi, kurum içerisindeki akıllı yönetim sistemleri noktasında dijitalleşme süreçlerimizi tamamladık. Bu noktada kurumumuzu öncelikli olarak tek çatı atında haberleşen ve tek bir çatı altında toplanan bir sisteme dönüştürdük. Beraberinde de bu sistemden vatandaşlarımızın da azami ölçüde istifade etmesini sağladık” dedi.
E-Devlet üzerinden 43 hizmet kalemi ile dijital ortamda hizmet verdiklerini belirten Taban, bu alanda Türkiye’deki tüm belediyeler arasında 1. Sırada bulunduklarını ifade ederek,
“E-Belediyecilik ve E-Devlet işlemleri noktasında adımlar attık. Burada 41 ayrı ayrı hizmeti vatandaşa ulaştırmak gibi bir hedefimiz vardı. Göreve başladığımızda 5 adet hizmet verebiliyorduk E-Devlet alanında. Yaptığımız yatırımlar neticesinde şu anda 43 adet hizmet ile Türkiye’deki tüm belediyelerin içerisinde tamamının arasında en fazla E-Devlet’te hizmet veren belediye pozisyonuna erişmiş bulunmaktayız. Bununla da yetinmedik, vatandaşlarımızın bizlere kolayca erişebilmesi adına profesyonel bir çağrı merkezi uygulaması kurduk. Burada hedefimiz şuydu; vatandaşımızın katılımcı yönünü teşvik etmek noktasındaydı. Allah’a hamdolsun bu konuda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Çünkü şu anda tüm çağrılarımızı raporladığımızda yaklaşık yüzde 96’sını maksimum 5 saniye içerisinde cevaplayarak, hızlı bir iletişim köprüsü kurmuş olduk. Bu sayede hiç belediyemize uğramadan, hizmet ettiğimiz binalara uğramadan, direk olarak internetin, tabletin, telefonun, bilgisayarın olduğu mekanlarda rahatlıkla vatandaşımız hizmet alabiliyor. E-Devlet kullanmayan vatandaşlarımız için E-Belediye dediğimiz hizmetlerimizden de maksimumum düzeyde faydalanma imkanına sahipler. Artık bu noktaya doğru dönüşüm başladığını bizler gördük. Dolayısıyla yatırımlarımızı bu yöne taşıdık. Kendi iç operasyonlarımızı da tamamen dijitale taşıyarak, mobil imza, elektronik imza, belge yönetimi noktasında da son derece iyi bir noktaya ilerliyoruz. İnşallah yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyor olacağız” diye konuştu.
HABER: SERHAT ÇİÇEK