Dilenciler mesleğini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor

İnegöl’de koronavirüs nedeni ile maskelerini takan dilenciler, gerek şehir merkezindeki cami önlerinde gerekse de ana yollardaki ışıklarda ‘mesleklerini’ istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Konu ile ilgili Emniyet Ekipleri de geçtiğimi günlerde dilenciler için takip başlattı.

Yayınlama: 04.06.2020
765
A+
A-

İlçemizde son yıllarda artan ve birçoğunun dilenmeye ihtiyacı olmadığı da tespit edilen dilenciler, Emniyet Ekiplerinin takibine takıldı. Özellikle cami önlerinde, Bursa Ankara Karayolu’nda bulunan ışıklar ve Alanyurt civarındaki trafik ışıklarında dilenciliği meslek haline getiren şahıslar, Emniyet Ekipleri tarafından takip edilmeye başladı.

 

Geçtiğimiz gün Alanyurt Yağlı Tohumlar mevkiinde bulunan trafik ışıklarında dilenen bir şahıs hakkında işlem başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından şahıslar bölgeden uzaklaştırıldı.






 

‘BU ÇOCUKLAR HİÇ Mİ BÜYÜMÜYOR?’ 

Yıllardır Alanyurt bölgesinde dilenen kadınların her sene aynı boydaki çocuklarla dilenmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Yıllar geçmesine rağmen çocukların aynı boyda kalması nedeni ile birçok vatandaş, ‘Bu çocuklar hiç mi büyümüyor?’  ifadelerini kullanıyor.

 

ÇOCUKLARA EZİYET

Çocuklarla dilenen kadınların kucağında bulunan çocukların uyuya kalması, vatandaşların da vicdanını parçalıyor. Bu nedenle birçok vatandaş, perişan halde dilenen kadınların üzerinde bulunan çocukları görünce dilencilere para veriyor.

 

İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de birçok vatandaş ihtiyaç sahibi olmadan dilencilik yapmaya devam ediyor. Sayıları her geçen gün artan dilencilerin sayıları artmaya devam ediyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş