Doğan, İnegöl için projelerini tanıttı ‘Hafif raylı sistem’ dikkat çekti

Yayınlama: 08.03.2024
66
A+
A-

CHP İnegöl Belediye Başkanı Adayı Ali Doğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in de katılımı ile düzenlenen Aday ve Proje Tanıtım toplantısında, ‘İnegöl’ için gerçekleştirmek istediği projelerini açıkladı. Toplantıda konuşan Doğan’ın en çok dikkat çeken projesi ise Alanyurt – Akhisar – Şehir Merkezi arasında hayata geçirmek istediği ‘hafif raylı sistem’ oldu.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı’na Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP İnegöl Belediye Başkanı Adayı Ali Doğan Ve belediye meclis üyesi adayları, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP’li vatandaş katıldı.

100 YILLIK ŞEHİR PLANLAMASI
Yapılan selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkarak projelerini anlatan Doğan, ilk olarak İnegöl’ün 100 yıllık şehir planlamasını gerçekleştirmek istediklerini belirterek;






“İnegöl’ün 100 yıllık şehir planı, şehrimizin altyapısını, ulaşımını, yeşil alanlarını, konut ve ticaret alanlarını, kültürel ve sosyal mekanlarını kapsayacak kapsamlı bir çalışma yapacağız” dedi.

DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM
İnegöl’de fay hattının geçmesinden dolayı deprem kuşağında yer aldığını belirten Doğan, bu nedenle deprem hazırlıklarının yapılacağını ve kentsel dönüşümün hızlandırılacağını belirtti.

Doğan, bu proje ile ilgili açıklamasında ise, “Kentsel dönüşüm, İnegöl için daha güvenli ve dayanıklı hale gelmesi için önemli bir adımdır. Eski ve riskli yapıları yenileyerek, vatandaşlarımızın güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için gerekli planlamaları yapacak, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak, şehrimizi geleceğe hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

BÖLGE OTOPARKLARI
İnegöl’de bölge otoparklarının hayata geçirilmesi için çalışacaklarını belirten Doğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Şehrimizin hızla büyümesi ve nüfusun artmasıyla birlikte, otopark sorunu da her geçen gün daha fazla hissediliyor. Özellikle yoğun iş merkezlerinde, alışveriş bölgelerinde ve konut alanlarında otopark yetersizliği sıkça karşımıza çıkıyor. Planladığımız otoparklar, belirli bölgelerdeki yoğunlukları dengede tutacak, trafik akışını düzenleyecek ve şehrimizin estetik görüntüsüne katkıda bulunacaktır. Ayrıca, otopark sorununu çözmekle kalmayacak, şehrimizin ekonomisine de olumlu etkiler sağlayacaktır”

ALANYURT – AKHİSAR – ŞEHİR MERKEZİ HAFİF RAYLI SİSTEM
İnegöl’de birçok kez gündeme gelen Alanyurt – Akhisar – Şehir merkezini kapsayacak şekilde hafif raylı sistemi hayata geçirmek istediklerini belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl AVM, Alanyurt ve Akhisar arasında hafif raylı sistemini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şehrimizin hızla gelişen ve büyüyen yapısı, ulaşımın daha etkin ve verimli bir şekilde sağlanmasını zorunlu kılıyor. Bu sebeple, İnegöl AVM, Alanyurt ve Akhisar bölgelerinde hafif raylı sistemini devreye alarak, şehrimizin ulaşım sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlıyoruz. Hafif raylı sistem, şehir içi ulaşımın modern, çevre dostu ve rahat bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak. Bu sistemle birlikte, vatandaşlarımız daha hızlı ve konforlu bir şekilde istedikleri”

‘EKMEK FABRİKASINI YENİDEN AÇACAĞIZ’
Kapatılan halk ekmek fabrikasını yeniden hayata geçireceklerini belirten Doğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Halk ekmeği 1TL’ den satışa sunacağız. Kapatılan ekmek fabrikamızı tekrar hayata geçiriyoruz. Belediye olarak bu hizmeti mahalli müşterek ihtiyaç olarak kabul etmekteyiz. Özellikle dar gelirli ve yoksul kesimlerin ekmek ihtiyacının ucuz olarak temin edilmesini sağlamak asli görevimiz olacaktır”

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş