Durmuş’tan asgari ücret açıklaması

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 17.12.2021
187
A+
A-

Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, günlerdir halkımız tarafından neticesi beklenen asgari ücret rakamının ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.






Açıklanan rakam daha önce Sn.Cumhurbaşkanımız tarafından da ifade edildiği gibi bugüne kadar yapılmamış bir oranda gerçekleştiğini görmek son derece sevindirici olmuştur.İşveren açısından sağlanan vergi avantajları da gözönüne alındığında, pandemi sürecinde sağlanan desteklerde olduğu gibi, devletimizin sağlam ekonomik temellerinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.

Son yıllarda pandemi etkisi ile dünya ekonomisi daha önce karşılaşmadığı türde sıkıntılı bir sürece girdiği hepimizin malumu. Dünya çapında kırılan tedarik zincirleri ile oluşan arz sıkıntısı tüm dünyada yüksek enflasyona sebep olduğu kaçınılmaz bir gerçekliktir, büyük ekonomiler tarafından bile başlangıçta geçici bir süreç olarak nitelendirilen ancak bugüne geldiğimizde ise, sıradan tedbirler ile mücadele edilemeyeceği anlaşılan bir sürecin yaşandığı gözükmektedir.

Ekonomik verilerin toplumun her kesimi tarafından yakından takip edildiği ve tüm dünyada kırılgan hale gelen dengelerin öne çıktığı bu dönemde Türkiye önemli ekonomik değişimlere reaksiyon gösterecek güçte olduğunu ve yeniliklere cesaret edebilecek bir yapıya sahip olduğunu göstermiştir.

İnanıyoruz ki, Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi  Türkiye ekonomisi tüm dünyada etkili olan bu küresel dalgalanmadan en karlı çıkacak ülkelerin başında gelmektedir. Ayakları bu ülkeye basan milli ekonomik modeller ile Türkiye’nin yükselişine eşlik edecek yeni asgari ücretin tüm vatandaşlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyor, kıymetli İlçe halkımıza saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum”

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş