Edebey’de su sıkıntısı devam ediyor

İnegöl’e yakın kırsal mahallelerden biri olan Edebey’de su sıkıntısı devam ediyor. Babasultan Barajı Sulama Hattı’nın, 6 bin dönüm sulama alnı bulunan Edebey Mahallesi’nin sadece 500 dönümünü içine alması su sıkıntısının yaşanmasına neden oluyor.

Yayınlama: 16.04.2018
713
A+
A-

MALiYETLER YüKSELiYOR

Sulama suyu sıkıntısı çeken mahallelinin kendi imkanları ile sulama yaptığını belirten Muhtar Kayman, bu nedenle de sulamanın yüksek maliyetlere çıktığını ifade etti.

 






—————————————————————————————————–

 

MEYVE ÜRETİMİ TEMEL GEÇİM KAYNAĞI

Meyve üretiminin kırsal mahallede önemli yere sahip olduğunu ifade eden Resul Kayman, son yıllarda büyükbaş hayvancılığında Edebey’de arttığını ifade ederek, “Köyümüzde armut, kiraz, elma öncelikli olarak yetiştirilen meyveler. Bunun yanında son yıllarda büyükbaş hayvancılık da çok arttı. Günde 600 ile 700 litre arasında günlük süt üretimimiz var köy olarak” dedi.

 

SOĞUK HAVA DEPOSU GENİŞLETİLECEK

“Köyümüzde soğuk hava deposu var. Burada bulunması köyümüz için de, çevre köyler içinde çok iyi. Şuanda bu konuda bazı görüşmeler var. Edebey Soğuk Hava Deposu’nun daha da genişletilmesi şuan gündemde. Ürünlerimiz burada koruma altına alınıyor ve toptan satış içinde de iyi oluyor” dedi.

 

SULAMA SUYU SIKINTISI

Sulamaya suyu sıkıntısı çektiklerini belirten Kayman, şu ifadeleri kullandı: “Babasultan Barajı sulama suyu hattı köyümüze yakın olmasına rağmen sadece 500 dönümlük alanda sulama yapılıyor köyümüzde. Sulamaya ihtiyacı olan 6 bin dönüm alan var. 500 Dönüm sulanıyor ama diğer bölgelerde vatandaşlar kendi imkanları ile sulama yapıyor. Yapıyor ama sulama maliyetleri yükseliyor”

 

GENÇLERİN TOP SAHASINDA ÇALIŞMA YAPILMALI

Mahalle gençlerinin futbol sahası olduğunu ama elden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Kayman, “Gençlerimiz için futbol sahası vardı. Daha sonra burada bir çalışma yapıldı. Çalışmanın ardından bakımsız kaldı. Şimdi gençlerimiz bu sahanın biraz elden geçirilmesini istiyor. Bizlerde büyüklerimizden konu ile ilgili bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.

 

SERACILIK ARTTI

Son yıllarda seracılığında mahallelerinde yükseldiğini ifade eden Muhtar Resul Kayman, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Son yıllarda seracılık köyümüzde arttı. Daha fazla artacağını da düşünüyorum. Cocopead yani topraksız çilek üretimi de köyümüzde devam ediyor. Bir kaç seneden beridir topraksız çilek üretimi yapan çiftçilerimiz var. Allah çiftçilerimize bol kazanç versin”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş