Ehliyet ve Pasaport için Nüfus Müdürlüğüne başvurular başladı

Pasaport ve sürücü belgelerinde yeni geçtiğimiz gün başladı. Ehliyet ve pasaportlar artık nüfus müdürlüğünden alınacak. İnegöl’de ise İlçe Nüfus Müdürlüğü geçtiğimiz gün itibariyle başvuruları almaya başladı.

Yayınlama: 03.04.2018
900
A+
A-

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Pasaport ve Ehliyet işlemleri için yeni düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini artık nüfus müdürlüğünden alabilecek.

 

Geçtiğimiz gün Türkiye genelinde başlatılan uygulama kapsamında, İnegöl İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde de geçtiğimiz gün itibariyle ehliyet ve pasaportlar için başvurular alınmaya başlandı.






 

SİSTEM İLK GÜN ÇALIŞMADI

İlk gün sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle vatandaşların birçoğu eli boş dönerken, sistemin kısa sürede eski işleyişine döneceği belirtildi.

 

RANDEVU ALMADAN GİTMEYİN

Yeni dönemle birlikte nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya “randevu.nvi.gov.tr” internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

 

Diğer yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında bulunan ehliyet ve pasaport birimi bugünden itibaren kapatıldı.

 

ÜCRETLER BELİRLENDİ

İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar 15 lira kart ücreti ödeyecek. İlk defa ehliyet alacaklar ise toplamda 189 lira ücret ödeyecek. Pasaport müracaatlarında ise en düşük ücret 245 lira olarak belirlendi.

 

EMNİYET PERSONEL GÖNDERDİ

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik, Tescil, Denetleme Büro Amirliğine bağlı bir polis memuru, İlçe Nüfus Müdürlüğünde çalışan memurların işlemleri daha kolay yapması için yaklaşık 2 hafta yardımcısı personel olarak görev alacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş