En temiz hava bu bölgede

Yayınlama: 04.07.2023
2.408
A+
A-

İnegöl Belediyesi Hava Kalitesi Endeksi programına göre yaz aylarının gelmesi ile birlikte İnegöl’deki hava kalitesi de arttı. İnegöl merkezde hava kalitesi en iyi mahalle ise Alanyurt oldu.

İnegöl Belediyesi Hava Kalitesi Endeksi programı verilerine göre ilçemizde kış aylarının geride kalması ile hava kalitesi arttı.

HUZUR – AKHİSAR MAHALLELERİ






Verilere göre Akhisar ve Huzur Mahallesi’ndeki hava kalitesi 91 AQI (PM) olarak ölçüldü. Hava kalitesinin orta düzeyde olduğu bu iki mahallede, kış aylarında ise hava kalitesi düşmüştü.

OSB VE METAL SANAYİ BÖLGESİ

İnegöl merkezde hava kalitesinin en düşün olduğu İnegöl Organize Sanayi Bölgesi ve Metal Sanayi bölgesinde ise hava kalitesi 142 AQI (PM) olarak ölçüldü. Bu verilere göre İnegöl’ün en düşük hava kalitesine sahip bölgesi ise bu nokta oldu.

Bu bölgeye yakın mahallelerden biri olan Turgutalp Mahallesi’nin batı tarafında ise hava kalitesi 91 AQI (PM) olarak ölçüldü. Hava kalitesinin orta olduğu mahallede, yer yer kalitede düşüş görülebiliyor.

İnegöl’ün tam merkezi konumunda olan İnegöl Belediye Binası civarında ise hava kalitesi 95 AQI (PM) olarak ölçüldü. Bu hava kalitesi de merkezdeki hava kalitesinin orta düzeyde olduğunu gösteriyor.

MOBİLYA SANAYİ

Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’ndeki verilere göre bölgedeki hava kalitesi ise, 93 AQI (PM) olarak ölçüldü. Bu verilerde bölgedeki hava kalitesinin orta derecede olduğunu gösteriyor.

HAVA KALİTESİ EN YÜKSEK NOKTA; ALANYURT

Öte yandan İnegöl merkezdeki en yüksek hava kalitesi 50 AQI (PM) ile en yüksek kaliteye sahip nokta Alanyurt oldu. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bu ay da yine en iyi hava kalitesine sahip bölge Alanyurt olarak belirlendi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş