ENDİŞE VERİCİ BULUYORUZ

Geçtiğimiz gün Bosna Hersek’te, Boşnak siyasetçilerin Sırbistan aleyhindeki soykırım davasını revize etme kararı almasının ardından, hükümeti oluşturan koalisyondaki Sırp siyasetçiler, mevcut hükümeti düşürme tehdidinde bulundu. Sırp siyasetçiler tarafından yapılan tehdit Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de geniş yankı buldu. Uluslar Arası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert konu ile ilgili basın açıklamasında bulunarak, ” Bosna-Hersek’te yaşanan siyasi olayları endişe verici olarak buluyo..

Yayınlama: 21.02.2017
3.387
A+
A-

Geçtiğimiz gün Bosna Hersek’te, Boşnak siyasetçilerin Sırbistan aleyhindeki soykırım davasını revize etme kararı almasının ardından, hükümeti oluşturan koalisyondaki Sırp siyasetçiler, mevcut hükümeti düşürme tehdidinde bulundu. Sırp siyasetçiler tarafından yapılan tehdit Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de geniş yankı buldu. Uluslar Arası Aliya Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert konu ile ilgili basın açıklamasında bulunarak, ” Bosna-Hersek’te yaşanan siyasi olayları endişe verici olarak buluyoruz” dedi.

 

Son günlerde Bosna Hersek’te yaşanan siyasi olayları Uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak yakından ve endişe ile takip ettiklerini belirten Uluslar Arası Aliya Düşünce Dernek Başkanı Ahmet Sert, “Bilindiği üzere Bosna-Hersek’in teminatı Dayton Antlaşması ortaya konmuştur. Bosna-Hersek Devleti Entite yönetimlerinden birisi olan Sırp Cumhuriyeti (RS) tarafından geçtiğimiz aylarda ‘9 Ocak Sırp Cumhuriyeti Günü’  ile ilgili referanduma gitmiş ve Dayton Anlaşmasına aykırı bir şekilde hareket etmiş ve halada etmektedir” dedi.






 

ENDİŞE VERİCİ

Sert, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Ülkesinden uzak Boşnakların bir araya geldiği ve Rahmetli Aliya İzetbegoviç’in fikirleri yaşatma yönünde önemli adımlara hazırlık yapan Uluslararası Aliya Düşünce Derneği olarak son günlerde Bosna-Hersek’te yaşanan siyasi olayları endişe verici olarak buluyoruz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş