Engelliler için farkındalık yürüyüşü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED)tarafından farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe İnegöl İlçe Protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yayınlama: 03.12.2018
932
A+
A-

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile çeşitli programlar düzenlendi. Engelliler için farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlenirken, vatandaşlar tarafından yürüyüşe yoğun ilgi gösterildi.

 

Yürüyüşe tarihi İnegöl Mehter Takımı da eşlik etti.






 

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci, “16. yılımızda, kurucu başkanı olduğum derneğimiz kurulduğunda, ailelerimiz çocuklarını evlerinde saklıyorlardı. 365 günde bir saatinizi bizlere ayırdığınız için teşekkür ederiz. İnegöl’ümüzde 4 bin tekerlekli sandalyemizi dağıttık. Yine tekerlekli sandalye ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizden Tekerlekli sandalye bekliyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği tarafından belirlenen yılın fedakar anneleri; Meryem Bayraktar, Ünzile Tekeş, Türkan Bozkurt ve Kezban Soral’a paket takdim edildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş