Erkenci şeftalide hasat başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki kırsal mahallelerde ‘Erkenci Şeftali’ hasadı başladı. Üreticiler bahçelerde hasada başlarken, hasadı yapılacak olan şeftalilerin büyük bölümü Rusya’ya ihraç edilecek.

Yayınlama: 25.06.2020
1.616
A+
A-

İnegöl’e bağlı Kırsal İsaören, Dipsizgöl, Edebey, Çeltikçi, Deydinler mahallelerinde ‘Erkenci şeftali’ hasadı başladı.

 

Bölgede en çok şeftalinin üretildiği İsaören’de çiftçileri ziyaret eden İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ifade ederek;
 






“Bizler İsaören ve çevre köylerindeki üreticiler olarak yaklaşık 1-2 gün önce şeftali hasadımız başladı. Bu yıl diğer yıllara oranla şeftali hasadımızda rekolte bazında, tonaj bazında gayet güzel. Doğal afetlerden de şuana kadar Allah’ımıza çok şükür herhangi bir sıkıntımız olmadı. İnşallah da bundan sonra hasat sonuna kadar da olmaz. Dualarımız bu şekilde devam edecek” dedi.

 

ÜRETİMİN BÜYÜK BÖLÜMÜ RUSYA’YA İHRAÇ EDİLECEK

İhracat konusunda hasadı yapılan şeftalilerin büyük bölümünü Rusya’ya ihraç edeceklerini belirten Ulu,

 

“Bu yıl ihracat konusunda beklentilerimiz var. Çünkü şeftalilerde, özellikle şuan yetişen ürünlerimizde rekolte ve aroma bakımından gayet güzel. Daha önceki yıllarda çoğunluk Rusya, Irak ve bir kısmı da Suriye üzerine gitmişti ürettiğimiz şeftaliler. Bunun akabinde de bazen Almanya’ya gönderdiğimiz oldu. İngiltere’ye gönderdiğimiz zamanlar oldu. Bu yıl beklentimiz çoğunlukla Rusya. Çünkü Rusya bizim için daha farklı. Karadeniz Bölgesi’nden gelen tüccar arkadaşlarımızın Rusya’ya ulaşmaları daha olanak sağlıyor. Bu nedenle Rusya ihracatımızda ilk sırada diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

15 BİN TON ÜRÜN BEKLENİYOR

Bu yıl 15 bin ton civarında ürün beklediklerini söyleyen Erhan Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Her sene belirli tonajlarımız var. Bu yıl da hasadımızdan yaklaşık olarak 15 bin ton civarında ürün beklemekteyiz. Bir de şu var; bizim bu bölgede yetişen şeftali, diğer bölgelerde yetişen şeftalinin raf ömrü daha fazla”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş