Gecemizi gündüzümüze katarak gençlerin sıkıntılarına çözüm üretmek üzere gayret ediyoruz

Yayınlama: 05.01.2024
31
A+
A-

İnegöl Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2023 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Dernek binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, geçen bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Programda açıklamalarda bulunan Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Gecemizi gündüzümüze katarak bu şehrin problemlerine ve gençlerin sıkıntılarına çözüm üretmek üzere gayret ediyoruz” dedi.

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Dernek olarak geçtiğimiz bir yıl içerisinde yaptığımız faaliyetleri İnegöl halkına duyurmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gecemizi gündüzümüze katarak bu şehrin problemlerine ve gençlerin sıkıntılarına çözüm üretmek üzere gayret ediyoruz. Maksadımız daha güzel yarınlar, daha güzel bir gelecek inşa etmek ve bu minvalde önceliğimizi gençlere veren bir dernek olmaktır. Vatanımızın, milletimizin, dini mübin İslam’ın, ümmetin daha güzel bir noktaya gelmesi adına kulluk hususunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.






Bernard Shaw’ın dediği gibi, zorlukların, problemlerin üstesinden gelmek için ‘Bize Birkaç Deli Gerek’. İçerisinde bulunduğumuz zaman diliminde toplumu olumsuz etkileyen farklı faktörler olsa da, iyilik adına gayret edecek insanlar da var. Bizler burada iyilik hareketi adına çalışmalar yapmayı tercih etmiş bulunmaktayız. Bu tür olumsuzlukların arttığı dönemde, Bernard Shaw’ın dediği gibi bu yolda bize birkaç deli gerek. Bizler de Ateş Karıncaları olarak burada bulunan davanın delisi olan abilerimizle, genç kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla birlikte sorunları ve problemleri çözmek için bir gayretimiz var. Kolay bir şeye talip olmadığımızın farkındayız, fakat bu bir bayrak yarışıdır. Bundan birkaç sene önce vefat etmiş rahmetli Fatih Bayram abimizin kullanmış olduğu bir söz vardı: ‘Konuşarak değil, çalışarak yol alacağız.’ Biz dernek olarak çalışmalarımızı bu düstur üzerine ilerletiyoruz.

Dernek çalışmalarımızı yürütürken bir yıl içerisinde toplumda çok ciddi sorunlarla karşılaşarak elimizden geldiğince genç kardeşlerimizle el ele vererek çözüm bulmaya çalıştık. Bunun içerisinde uyuşturucu bataklığına batmış gençleri o ortamlardan uzak tutmanın mücadelesini verdik. Yeri geldi ruhsal bunalıma girmiş bir gencin kafasındaki intihar düşüncesinden sıyrılması için çaba sarf ettik. Evlenmek üzere yola çıkmış ciddi düşünceleri olan genç kardeşlerimize maddi ve manevi destek sağladık. Yine çocuklarını bize teslim eden anne ve babaların yeri geldiğinde saatlerce dertlerini ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bu toplumun yediden yetmişe bütün problemlerini elimizden geldiğince dinleyen ve çözüm yollarını arayan bir inancın mensuplarıyız.

Yarınlar hepimizindir. Bütün siyasilere, bütün iş adamlarına ve esnaflara buradan sesleniyorum. Sizler o koltuklarda, o makamlarda bu topluma hizmet etmeye mecbursunuz. En nihayetinde o makamlara sizi getirenler bu halkın kendisidir. Sizlerin de gerekeni yaptığına inanıyorum, fakat bu yetmez. Daha fazlasını hep birlikte omuzlamak ve daha fazlasını el ele yapmak zorundayız. Çünkü bu yarınlar hepimizindir. Sadece şehirleri güzelleştirmek, parkları bahçeleri en güzel noktalara getirmek yeterli olmuyor. Eğer bir toplumu güzel bir şekilde inşa etmeye muvaffak olamazsak, inşa ettiğimiz şehirleri, inşa edemediğimiz o toplumun bireyleri darma duman eder”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş