GöNüLLü GENÇLER GÖNüLLER YAPTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi, ‘Gönüllülük Yılı’ kapsamında gönüllü öğrencilerle, Van’ın Özalp İlçesine bağlı Çırak Köyü İlkokulu’nda tadilat ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek İnegöl’e döndü.

Yayınlama: 29.10.2019
635
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılını ‘Gönüllülük Yılı’ ilan etmesinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi’nin projesi ile Bursa’nın İnegöl ilçesindeki gönüllü öğrenciler, Van’ın Özalp İlçesine bağlı Çırak Köyü İlkokulu’nda tadilat ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek İnegöl’e döndü.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Van’a,  Gençlik Spor Bakanlığı adına yapmış olduğumuz ‘Gönülden Gönüle’ isimli bir proje kapsamında gittik. Üniversite ve liselerden, bu işe gönüllü olan öğrencilerimizi götürdük. Yaklaşık 30 gencimizle birlikte gittik. Şube müdürümüz ve il müdürümüz de bize orada dahil oldular. Güzel ve anlamlı bir projeydi. Çocuklarımız buradan gidince, orada gördükleri manzara karşısında biraz tuhaflaştılar. Çünkü bizim çocuklarımızın çoğu burada cam bir fanusta yaşıyor. Türkiye gerçeklerini ve coğrafi koşullarının olumsuzluklarını maalesef bilmiyorlar. Bu proje her şeyden önce bizim öğrencilerimizin hayata bakış açısını değiştirdi. Bu anlamda çok yararlı oldu diye düşünüyorum. Farklı coğrafyalarda farklı çocukların, insanların nasıl yaşadıklarını, nelere sahip olduklarını, nelere sahip olamadıklarını gördüler” dedi.






 

Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Van’ın Özalp ilçesinin Çırak Köyü diye bir köyü var. O köydeki okulu amaçlamıştık biz bundan dolayı oraya gittik ve manzara kötüydü.  Okul çok bakımsızdı ve donanımları çok eksikti. Yani projemizi anlamlı bir şekilde ve doğru yere ulaştırdık. Gençlerimiz orada 3 gün boyunca çocuklarımızla zaman geçirdiler. Tabi bu arada da okulun ihtiyaçlarını ve eksiklerini tamamlamaya çalıştık. Bunun yanında bizim gençlerimiz çocuklarla çeşitli etkinlikler yaptılar. Dolu dolu geçen üç günümüz duygusal anlara da sahne oldu. Orada bulunan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve halk bizi çok çok sıcak karşıladılar. Oralar gidilmesi, görülmesi ve el atılması gereken yerler. O insanların maddiyattan daha ziyade ufak tefek dokunuşlara ihtiyaçları var. Bu topraklarda birlikte yaşadığımızı onlara hissettirmemiz lazım, bu benim kişisel görüşüm. Mülki amirlerle yaptığımız toplantılarla da oranın imkânsızlıklarını konuştuk. Aslında devamlı bu tip şeyler yapılması gerekiyor. Bu tip heyetlerin oraya gitmesi oradaki yöneticiler açısından da iyi olacaktır. Umarım güzel şeyler gelecekte de olur. Bizim gençlerimiz bunları güzel bir şekilde yapabilirler zaten. Yakında orada bir proje daha gerçekleştireceğiz. Farklı okulları da hedef alıp güzel şeyler yapacağız. Bu konuda ilçemizin potansiyeli var ve İnegöl halkı bize çok çok destek oluyor. Bizim bütçemizin çok çok üstünde katkıda bulunduk. Özel okullarımız destek verdiler, devlet okullarımızdaki ilgili müdürler çok desteklediler ve ilgilendiler. Sayın Kaymakamımızda bu kampanyaya olur vererek duyurulmasını sağladı. Onun için hepsine teşekkür ediyoruz. Oradan güzel duygularla ve zor ayrıldık. İnşallah devamı gelir çünkü İnegöl’de bu potansiyel var. Bugün İnegöl’e baktığımız zaman insanlar yardım edecek kurum ve kuruluş arıyorlar. Yardımlarının doğru yere gittiğine dair emin olmak istiyorlar. Bizim İnegöl genç lik merkezi bu konuda aracılık yapmaya her zaman hazırdır. İş adamlarımızdan, okullarımızdan, öğrencilerimizden özellikle bu gönüllülük yılında bu tip faaliyetler bekliyoruz. Biliyorsunuz 2019 gönüllülük yılıydı. Bu projeyi de biz bu kapsamda yazdık ve gönüllü gençler yazdı. Gençlere önderlik ederseniz, yol gösterirseniz gençler güzel işler yapıyor. İnşallah İnegöllü gençler de bu güzel işlere daha fazla dâhil olacaklar ve daha güzel işler yapacaklar”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş