Görme engelli İnegöllü genç kadın, telefonunun kamerasını büyüteç gibi kullanarak Kur’an okumaya başladı

Yayınlama: 10.03.2023
159
A+
A-

Akhisar Mahallesi’nde ikamet, bir gözünü küçük yaşta kaybettikten sonra diğer gözü ile de yüzde 5 görebilen Feruza Binali, telefonunun kamerasını büyüteç gibi kullanarak Kur’an-ı Kerim okumaya başladı.

Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden, Küçük yaşta göz kanseri nedeni ile bir gözünü kaybeden ve diğer gözünün tedavisi ile yüzde 5 görme duyusuna sahip olan Feruza Binali (28), Kur’an-ı Kerim okumak için bölgede bulunan Fatih Camii Kur’an Kursu öğreticisi Zehra Solmaz Pınar ile iletişime geçti.

Akhisar Mahallesi’nde Braille Alfabesi öğretici bulunmaması nedeni ile öğretici Zehra Solmaz Pınar, Feruza Binali’nin azmi nedeni ile önce harfleri tanıması ve ezber ile Kur’an-ı Kerim eğitimi vermeye başladı.






Harfleri tam görememesinden dolayı Feruza Binali, telefonunun kamerasını büyüteç gibi kullanarak harfleri tanıdı ve 3 hafta içerisinde Kur’an okumaya başladı.

Feruza Binali’nin 3 haftalık kısa bir sürede Kur’an okumaya başladığını ve bunun bir mucize olduğunu belirten Fatih Kuran Kursu Öğreticisi Zehra Solmaz Pınar, şu ifadeleri kullandı:

“Feruza buraya geldiğinde Kur’an öğrenmek istiyordu. Ben Braille Alfabesi bilmediğimi söylemiştim. Ama o çok istekliydi. Bölgemizde de Braille Alfabesi ile ders veren olmadığı için çok zorlanacağımı düşündüm. Kendisinin azminden dolayı, önce bir harfleri tanıyalım, ağızdan bir ezber yapalım diye düşünüyordum. Kendisi o kadar azmetti ki harfleri tanımakla kalmadı, şedde, cezim derken okumaya başladı ve 3 hafta içerisinde oldu bu. Gerçekten bu bir mucize. Biz kendi müftülüğümüze ve il müftülüğümüze de bunu bildirdik. İnşallah onlarda gelip görüşecekler. Ben bu kadar beklemiyordum. Çünkü hanımlar da biliyorlar ki Kur’an’a geçme azami süresi hemen hemen 2 aydır. Çünkü tecvidli bir şekilde öğreniyorlar. Ama Feruza bunu 3 hafta içerisinde başardı. Tek gözü tamamen görmüyor ve diğer gözü de yüzde 5 görmesine rağmen bunu başardı”

Göz kanseri nedeni yüzde 5 görme duyusuna sahip olduğunu ve 1,5 yaşındaki oğlu Eyüp’ün de aynı hastalık nedeni ile bir gözünü kaybettiğini belirten Feruza Binali, şu ifadeleri kullandı:

“Bir gözümü çocukken kaybettim. Küçükken bir gözümde tümör çıktı, öyle kaybettim bir gözümü. Diğer gözüm de tedavi ile yüzde 5 görüyor. Genetik olarak çocuğuma da geçti bu hatalık maalesef. Çocuğumun da bir görünü kaybettik. Diğer gözü için de tedavi devam ediyor. 6 Kez kemoterapi aldık. Şimdi kontrollere gidiyoruz”

Kur’an-ı Kerim okumak için çok dua ettiğini ve bunu başardığı için mutlu olduğunu ifade eden Binali,

“Çok mutluyum. Çok şükür öğrendim. Çok dua ettim Allah nasip etsin diye Kur’an okumayı. Çok şükür okuyorum. Allah razı olsun hocam ve kayınvalidemin desteği ile okumaya başladım. Zorlanıyorum ama mutluyum” ifadelerini kullandı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş