İnegöl’de yeni trend; ‘Abi karnım aç yardımcı olur musun?’

Yayınlama: 11.08.2023
429
A+
A-

İlçemiz İnegöl’de özellikle son aylarda çarşıda birçok genç, ‘Abi karnım aç yardımcı olur musun?’ ifadeleri ile vatandaşların duygularını sömürerek dolandırıyor.

İlçemiz İnegöl’de son aylarda kent merkezinde yaşanan hadiseler devam ediyor. Yaşı genç olan birçok şahıs, bazı vatandaşları durdurarak, ‘Abi karnım aç yardımcı olur musun?’ ifadeleri ile yardım istiyor.

Bazı vatandaşlar bu durum karşısında gençlere para verirken, bazıları ise çevrede bulunan bir gıda işletmesinde gençlerin karnını doyurmalarını sağlamaya çalışıyor.






Öte yandan birçok kez ise gıda işletmelerinde verilen siparişlerin ardından, vatandaşlar bölgeden uzaklaşırken, dolandırıcı gençler ise siparişi iptal edip parasını alıp bölgeden uzaklaşıyor.

Böyle bir olayın başına geldiğini ifade eden bir vatandaş ise durumu şu ifadelerle anlattı:

“Akşam saatlerinde bir genç kapalı çarşı mevkiinde ‘Abi’ diyerek beni durdurdu. Karnının aç olduğunu ve yardımcı olmamı istedi. Benimde üzerimde para olmadığı için bölgede dönerciye girdim. Kart ile ödeme yapmak istedim. Genç üst kata çıktı. İşletmeci de kart geçemediklerini ama daha sonra ödeyebileceğimi söyledi. Bende siparişi verip çıktım. Yaklaşık yarım saat sonra da parayı ödemek için geri döndüğümde, işletme sahibi gencin, ‘Bir işim var’ diyerek işletmeden çıktığını ve bir daha da dönmediğini ifade etti. Bu gibi olayların İnegöl’de sıklaştığını da görüyorum. Yine bir genç de Şebboy Caddesi üzerinde abi karnım aç dedi. İlk hadise aklıma geldiği için üzerimde para da olmadığı için pek de kale almadım. Zaten ihtiyaç sahibi bir insan mümkün değil birini durdurup bu gibi taleplerde bulunamaz. Mümkün değil”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş