HAFIZLIK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol ile 5’inci sınıfta öğrenim gören tüm ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinden hafız olmaya istekli olanlar için 3 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında hafızlık eğitimi kursları açılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Yayınlama: 13.05.2017
653
A+
A-

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa İl Müftülüğü arasında ‘Hafızlık Eğitimi İşbirliği Protokolü’ imzalandığını duyurarak, konu ile ilgili bilgiler verdi.

 






HAFIZLIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANACAKLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “5’inci sınıfta öğrenim gören tüm ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinden hafız olmaya istekli olanlar için 3 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında hafızlık eğitimi kursları açılacak. Kursa katılan öğrencilere Hafızlık Takip Komisyonunca Eylül ayında sınav yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 32-4 maddesi kapsamında bu öğrenciler eğitimlerine bir yıl ara verecekler. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler devam edemedikleri eğitim öğretim yılına ait derslerden bir komisyonca sınava alınıp, başarılı olanları bir üst sınıftan okullarına devam edebilecekler. Öğrenciler hafızlık eğitiminde hazırlık, ezberleme ve pekiştirme dönemlerinden oluşan periyotlardan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hafızlık Belgesi almaya hak kazanacaklar” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş