HAL esnafı gönülleri kazandı

Suriye’deki savaş nedeni ile şehirlerinden ayrılmak zorunda kalarak ülkemize sığınan Suriyeli Mülteciler, kış şartlarında zor zamanlar geçiriyor. İnegöl HAL esnafı, yaşanan insanlık dramına tepkisiz kalmayarak patates, soğan, armut, portakaldan oluşan 25 tonluk yardım tırını İnegöl İHH görevlilerine teslim etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı HAL esnafına teşekkür ederek, ayrıca gelecek hafta 6 yardım tırı kaldıracakları, bu nedenle de İnegöllü vatandaşlardan özellikle un desteği beklediklerini ifade etti.

Yayınlama: 26.01.2018
932
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “2011 Yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Buralarda mağduriyet var, sefalet var, 600 bin yetim var, açlık var, yoksulluk var. Kısacası durumlar içler acısı. İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, taşımalık kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Şuan sınırdaki kamplarda insanlar yazın o çadırlarda yanıyor, kışın ise donuyorlar. Havaların iyice soğuduğu bu günlerde bizden kışlık malzeme bekliyorlar. Milyonlarca Suriyeli yıllardır mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. Yoksulluk ve savaş  sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Şuanda çok acil olarak un ihtiyacımız var. Önümüzdeki hafta 6 tır un ve gıda malzemesi göndereceğiz. Bu anlamda halkımızda destek bekliyoruz” dedi.

 

HAL esnafının duyarlılığının takdire şayan olduğunu belirten Tatlı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “İnegöl sebze ve meyve halindeki esnaf arkadaşlar bir araya gelerek Suriye’deki mazlumlar için ne yapabilir diye düşündüler. Herkes karınca kararınca kendi imkanları ölçüsünde toplamda 25 ton patates, soğan, armut, portakaldan oluşan bir tır dolusu yardımı toplayarak bağışladılar. Başta Nur Komisyonculuk olmak üzere HAL deki esnaf arkadaşlara, oradaki mazlum ve mağdurlar adına kendilerine teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş