HAYATTAKİ EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR

İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Fidan açıklamasında, “Bizler, ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız çünkü ilim her Müslümana farzdır’ diyen bir peygamberi; ‘Hayattaki en hakiki ilimdir’ diyen lideri olan bir milletiz” dedi.

Yayınlama: 24.11.2019
805
A+
A-

ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİ AYDINLATMAKTADIR

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan, “24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle, bir kez daha tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler, “İlim Çin’de de olsa gidip alınız çünkü ilim her Müslümana farzdır’ ’diyen bir peygamberi; “Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.” diyen lideri olan bir milletiz. Bahsettiğimiz bu sözlerin manasını iyi kavramamız; ilim ve bilime karşı koymanın sonucunun kölelik ve yoksulluk olduğunu bilerek, yarının büyükleri ve yöneticileri olacak çocuklarımıza en iyi eğitimi vermemiz gerekmektedir. Tüm çağdaş eğitim sistemlerinde kabul edildiği üzere, ailede başlayan eğitim okulda öğretmenler eliyle çocuklarımız yetişkin birer birey olana kadar devam etmektedir. Bu sürecin kahramanları ise bir mum misali kendisi erirken çocuklarımızı ve geleceğimizi aydınlatan öğretmenlerimizdir” dedi.

 






ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNU ÇÖZÜLMELİ

“Öğretmenlerimizin ve dolayısı ile geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi Cumhuriyetimizin ilk hedefleri arasında yer almıştır” diye konuşmasını sürdüren Fidan, “Bu gaye için Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, 16-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında, henüz Kütahya – Eskişehir Savaşları devam ederken, cepheden gelip Ankara’da Maarif Kongresini düzenlemiş; cumhuriyetin ilanından hemen sonra Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkarılmış; Osmanlı Devleti zamanında kurulan Öğretmen Okulları daha da nitelikli bir hal kazandırılarak devam ettirilmiştir. Özellikle son yıllarda çocuklarımızın eğitimine ve öğretmenlerimize verilen değerin azaldığını üzülerek görmekteyiz. Öğretmen Liselerinin kapatılması da yapılan hataların başında gelmektedir. Aynı şekilde, her bakan değiştiğinde eğitim sisteminin de değiştirilmesi eğitim sistemimizde sistemsizliğin egemen olmasına sebep olmuştur. Binlerce atanamayan öğretmen varken, ücretli öğretmenlik sistemi ile bazen asgari ücrete dahi ulaşamayan ücretle öğretmenlerin çalıştırılması; atanamayan öğretmenlerin sesine kulakların tıkanması öğretmenlere verilen değeri gözler önüne sermektedir. Atanamadığı için maddi sıkıntılardan öğretmenler intihar ederken; henüz birkaç gün önce gördüğü mobbing yüzünden gencecik Saadet öğretmen hayatına son vermişken, öğretmenlerinin sorunlarına yönelik çözüm arayışına dahi gidilmemesi, öğretmenlerimiz ve geleceğimiz için bizleri endişelendirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Fidan, “Bu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, her 24 Kasım’da olduğu gibi kuru tebrik mesajları ile geçirilmemesi ve öğretmenlerimizin ve eğitimimizin sorunlarına samimi ve gerçekçi çözümler bulunmasını temenni ediyor ve iktidardan gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Yeni nesil, öğretmenlerin eseri olacaktır! Sorunlarla boğuşan sanatçının eserinde yaşadığı sorunların izinin kalacağı unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, şükranlarımızı sunuyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve ahirete göçmüş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş