Hayvanları telef olan yetiştiriciye, İnegöl’den yardım eli

Kütahya’nın Simav ilçesinde yangın nedeni ile hayvanları telef olan kişiye, İnegöl’den destek geldi. İlçedeki yetiştiriciler, aralarında topladıkları bir miktar para ile yem, koyun, kuzu ve keçiyi Simav’a gönderdi.

Yayınlama: 30.11.2020
3.758
A+
A-

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Efir Köyü’nde çıkan yangın nedeni ile 70 hayvanı telef olan Mehmet Candan’a yardım eli İnegöl’den geldi.

 

İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, ilçedeki yetiştiricilerle bir araya gelerek, 70 hayvanı telef olan Mehmet Candan’a yardım kampanyası başlattı.






 

Yardım kampanyası kapsamında 28 çuval yem, 9 koyun, 2 keçi kamyona yüklenerek Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Efir Köyü’ne doğru yola çıktı.

 

Hayvan ve yem yardımının yanı sıra 70 hayvanı telef olan Mehmet Candan’a 3 bin 300 lira da nakdi yardımda bulunuldu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan   İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Kütahya Simav’ın Efir köyünde 80 tane koyunu olan Mehmet Candan abimizin 70 tane koyunu yangın sebebi ile zarar gördü. Allah kimsenin başına vermesin. Dini vecibelerimize inanarak, abimize İnegöl’den bir yardım eli uzatmış olduk. Çok geçmiş olsun. Bu yardımda emeği bulunan İnegöl’deki yetiştiricilerin hepsinden Allah razı olsun, Allah hepsinin niyetlerini kabul etsin. İnşallah gerekli kasar karşılanmıştır. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine herkesin destek olmasını, önemli bir şey olduğunu anlatmak istiyoruz. Bugün onlara, yarın bize, önemli bir şey bu”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş