HEM OKULA GiDECEK, HEMDE HAFIZ OLACAKLAR

2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Türkiye’de örnekleri olan, İnegöl’de ilk olacak ‘Proje Hafızlık Kursu’ başlayacak. Okul ortamından uzak kalmadan öğrencilerin hafızlık yapmasına olanak sağlayan “ Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” İnegöl’de ilk defa uygulanacak.

Yayınlama: 01.05.2019
1.368
A+
A-

AKADEMİK BAŞARILARINI DESTEKLEYECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yaptığı açıklamada; “Okulda hafızlık projesi, öğrencilerin okulları ile birlikte akademik başarılarını destekleyerek hafızlık yapabilmelerine imkân sağlamaktadır. Projeye alınan öğrenciler İmam Hatip Ortaokulu programı ile birlikte hafızlık çalışmalarını yürütmektedirler. Bununla birlikte yapılan sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin kişilik ve kabiliyet gelişimlerine yardımcı olunmaktadır. Hafızlık eğitiminin “Hazırlık, Hafızlık ve Pekiştirme” den ibaret olan üç temel aşamasının daha iyi gerçekleştirilmesi, öğrencilerimizin bir üst öğrenime hazırlanmalarının yanısıra ileriki dönemlerde Kur’an’ın muhtevasını kavramalarına yön verecek olan akademik öğrenmeleri tamamlamaları ve okul ortamından uzak kalmadan diğer akranlarıyla birlikte aynı ortamda bulunarak hafızlık yapmalarını sağlamaktadır. Ülke genelinde uygulanan “ Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” İlçemizde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde önümüzdeki eğitim öğretim yılında başlayacak” diye konuştu.

 






PROJEYE 24 KIZ VE 24 ERKEK ÖĞRENCİ ALINACAK

Bilican, konuşmasına şöyle devam ett; “Projeye seçilen öğrencilerimiz iyi bir akademik eğitimin yanında hafızlıklarını da tamamlamış olacaklar. Her yıl projeye 24 kız ve 24 erkek öğrenci alınacak. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz 04 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak olan projeye kabul sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınavda öğrencilerimize Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 15’er soru sorulacak. Sınavda başarı gösteren öğrencilerimiz 10 haftalık okulumuzda düzenlenecek yaz eğitimine alınacak. Yaz eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz okulların açılmasıyla birlikte öğlene kadar hafızlık eğitimine öğleden sonra ise okul eğitimine devam edecekler. Her iki eğitimi de ihmal etmeden sürdüren öğrencilerimiz hafızlıklarını ve ortaokul eğitimlerini başarıyla tamamlayarak bir üst öğrenime hazır olarak okulumuzdan mezun olacaklardır. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık, başarılı ve seçkin öğrencilerin akademik başarılarının yanında hafızlıklarını ikmal etme projesidir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş