HEM’de açılan yeni kurslar ilgili gördü

İnegöl Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Avcılık Kursu ile Mezun öğrencilere yönelik hazırlık kursu vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Yayınlama: 21.02.2019
801
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde kayıtları başlatılan Avcılık Kursu ile mezun öğrencilere yönelik hazırlık kursu kayıtları tamamlandı.

 

MEZUN ÖĞRENCİLERE HAZIRLIK İMKANI






Daha öncede açılan mezun öğrencilere yönelik hazırlık kursunun ilki 24 Eylül ile 13 Ocak tarihleri arasında, sadece eşit ağırlık bölümüne açılmıştı. 2’nci kursun ise kayıtları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 2 Mart 2019 tarihinde başlayacak kursa toplam 19 öğrenci kayıt yaptırdı. Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenmesi planlana kursta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen kadrolu öğretmenler görev yapacak. Kurslar sadece hafta sonları düzenlenen kurslar sabah 9 ila 16.00 saatleri arasından yapılacak.

 

AVCILIK KURSU

Avcılık kursu ise Bursa 2. Orman Müdürlüğü ile İnegöl Avcılar Derneği tarafından yürütülüyor. 21-28 Şubat tarihleri arasında kayıtların gerçekleştiği Avcılık Kursu’na toplam 40 kursiyer başvuru yaparak kayıt oldu. Kayıtları gerçekleştirilen kursiyerle avcılığın tarihi, avcılık etiği, sürdürülebilir avcılık, izin verilen ve korumada olan hayvanlar, avcılığın temel kuralları, avda güvenlik, av hayvanları ve avlaklar, avlanma yöntemleri, avda kullanılan araç, gereç ve tüfekler, av köpekleri, ilk yardım gibi konular öğretilecek. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, kurs sonunda sertifikalarını alacak.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş