HER AN DEPREM OLABiLiR

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Mahalli İdareler Birimi Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Öztürk yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin herhangi bir yerinde deprem her an olabilir. Fay hatları biraz ipucu verse de herhangi bir noktada büyük bir deprem olabilir” dedi.

Yayınlama: 17.08.2017
680
A+
A-

17 Ağustos depreminin yıldönümünde depremle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Mahalli İdareler Birimi Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Öztürk, “Türkiye’nin herhangi bir yerinde deprem her an olabilir. Fay hatları biraz ipucu verse de herhangi bir noktada büyük bir deprem olabilir. 1999 yılındaki depremi milat kabul edersek gerek kat sayısının düşürülmesi gerekse hazır betonun yürürlüğe geçmesiyle, o tarihten itibaren ki yapılaşmada bir sıkıntı yok. 99 öncesi yapıların bir kısmında da risk görmüyorum. İnegöl’ün şanslı yönü kaçak yapının sıfıra yakın olması. İnegöl’deki 4 binin üzerindeki yapının dayanıklılık testinden geçmesi gerekiyor” dedi.

 

GÜVENLİ BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK






Kentsel dönüşüme önem verilmesinin gerektiğine vurgu yapan Öztürk, “Lokal projeler geçici çare. Bizim olaya bakış açımız kentsel dönüşüm olmalı. İnegöl’ün alt yapı ve trafik meselesini bir arada değerlendirerek harekete geçmek gerekiyor. Binaların otoparkları, çevre düzenlemeleri ile biraz daha şehrimizi rahatlatmış olacağız. Afet yönüyle de güvenli bir şehir ortaya çıkacak. Zemin katı dükkân olup, geniş camekânlı yerler riskli. Bu çalışmaların başında belediye olmalı” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş