HUZUR MAHALLESiNE YENi YAŞAM ALANI

İnegöl Belediyesi, Huzur Mahallesinde 700 m2 alanda; içerisinde çocuk oyun ve fitness alanı ile vatandaşların oturup vakit geçirebileceği bölümlerin yer aldığı yeni bir yaşam alanının yapımına başladı.

Yayınlama: 21.11.2017
702
A+
A-

Şehrin her noktasında hayata geçirdiği projelerle İnegöl’ü geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, Huzur Mahallesi’nde bölge sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacak 700 m2’lik çocuk oyun alanının yapımına başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, içerisinde fitness aletlerinden yetişkinler için dinlenme alanlarına kadar farklı bölümlerin yer aldığı alanında devam eden çalışmaları inceledi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ ÇALIŞAN BİR BELEDİYE






Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile ilgili daire müdürlerinin de katıldığı incelemede yapılan çalışmayı yerinde gören Taban, mahalle sakinlerine parkın yapılmasından çok yaşatılmasının önem arz ettiğini ifade ederek çocuk oyun ve fitness alanını tamamladıktan sonra mahalle sakinlerine emanet edeceklerini söyledi. İnceleme sırasında bir açıklama yapan Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi çalışkan bir belediye. Sürekli olarak hizmet üretmeye devam eden bir belediye. Hizmetleri ben bir bisiklete binmek gibi düşünüyorum ve sürekli olarak üretmek durumunda olduğumuz hizmetler gibi görüyorum. Bugün Huzur Mahallemizde Papatya Caddesinde çocuk oyun alanı, fitness alanı, kum havuzu ve burada vatandaşlarımızın oturabileceği, güzel hoş vakit geçirebileceği çok harika bir mekanı hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Burada arkadaşlarımız çalışmalarını en güzel gayretle devam ettiriyorlar. Biz de bunları yerinde görelim istedik. Değerli mahalle sakinlerimizle çalışmaları yerinde inceledik” dedi.

 

130 BİN TL’YE MAL OLACAK

Park hakkında teknik bilgiler de veren Alper Taban, “Yapılan çalışma hakkında da bilgi vermek gerekirse; Çocuk oyun ve fitness alanı düzenlemesi 700 m2’lik alan üzerinde gerçekleşiyor. Proje uygulama alanında 200 m2’lik çocuk oyun alanı bulunuyor. Beraberinde 90 m2’lik fitness alanı, 65 m2’lik yeşil alan, 345 m2’lik sert zemin, oturma ve yürüyüş alanları bulunmakta. Projemizin içerisinde çeşitli çınar, akçaağaç ve ıhlamur gibi bitkiler yer alacak. Projenin yaklaşık maliyeti de 130 bin TL olarak öngörüldü” diye konuştu.

 

“BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HERKESİN BU ESERLERE SAHİP ÇIKMA ZORUNLULUĞU VAR”

Alper Taban, yapılan projelerin yaşatılmasının ve sahip çıkılmasının önemine de değindiği açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Ama burada yapılan yatırımdan ziyade bunları bir an önce hayata geçirmek ve buradaki mahalle halkımızın kullanımına sunmak, beraberinde ise bunu sunduktan sonra bu yapıyı muhafaza etmek, korumak, kollamak gerek. Nihayetinde bu yapının korunmasının her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz hayata geçirmiş olduğumuz eserlerin başına bir polis, bir zabıta dikemeyiz. Ama bu şehirde yaşayan insanlarımızın bu eserlere hep birlikte sahip çıkma zorunluluğu var. Bunları biz kendi paralarımızla yapmıyoruz. Genel olarak havuzda toplanan ve belediyelere aktarılan paylarla yapıyoruz. Kaldı ki bunlar herkesin cebinden çıkan para. İnşallah öncelikli olarak mahalle halkımıza, gençlerimize, çocuklarımıza ve şehrimize parkımızın hayırlı olmasını diliyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş