iHH ARAMA KURTARMA EKiBi OKULLARDAKi TATBiKATLARINI SüRDüRüYOR

İHH Arama Kurtarma İnegöl Ekibi, ilçemizdeki okullarda düzenlediği tatbikatlarını sürdürüyor. Okulların talebi ile sürdüren ekibin son durağı ise Naire Çikayeva Anadolu Lisesi oldu.

Yayınlama: 03.05.2019
970
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH Arama Kurtarma İnegöl Ekibi Sorumlusu Yavuz Bayram, “İHH Arama Kurtarma İnegöl Ekibi olarak Naire Çikayeva Anadolu  Lisesi’nde deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Teorik olarak toplamda 100 öğrenciye verilen ‘Temel Afet Bilinci’ eğitiminin ardından, senaryo gereği çalan alarm ile öğrencilerin okulu güvenli bir şekilde tahliye etmesi sağlandı. Yüksekten iniş gösterisi ile devam eden tatbikat, enkazda canlı arama köpeklerimiz Marcy ve Altar’ın gösterisi ile sona erdi. 9. Sınıf öğrencileri senaryo gereği yaralı arkadaşlarını okuldan sedye ile ilk yardım ekiplerinin bulunduğu bölgeye getirdiler” dedi.

 

Tatbikat esnasında öğrencilerin şaşkın bakışları gözlerden kaçmazken, tatbikatta ekibe yardımcı olan Marcy ve Altar isimli köpekler, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş