İhtiyaç sahibi Roman vatandaşlara destek

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği ile Türk Kızılay İnegöl Şubesi tarafından yapılan program ile ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlara erzak dağıtıldı.

Yayınlama: 11.01.2021
700
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği yöneticileri, Türk Kızılay İnegöl Şubesi’nin Roman vatandaşlar için hazırladığı erzakların dağıtımını gerçekleştirdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, şu ifadeleri kullandı:






 

“Öncelikle bu yardımlarda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz ağabeyimiz her zaman olduğu gibi yine ihtiyaç sahibi Roman vatandaşların yardımına koştu. Kendisinden Allah razı olsun. Roman camiası adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay’ın verdiği destek ile ihtiyaç sahibi Roman ailelere erzaklarını dağıttık”

 

ÖNYARGI ÇOK FAZLA

Roman vatandaşlara karşı ön yargının çok fazla olduğunu dile getiren Lekesizyiğit, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de Roman vatandaşlara karşı önyargı var. Hırsızlıkla anılıyor, ama hırsızlık olayına karışan insanların çoğu Roman değil. Uyuşturucu ile anılıyor ama araştırın, bakın, uyuşturucudan dolayı alınanların çoğu Roman değil. Bir önyargıdır gidiyor. Her insanın iyisi, kötüsü vardır. Beş parmağın beşi de bir olmuyor. Bizlerin içinde de istemediğimiz türden insanlar olabilir. Ama bu demek değildir ki hepimiz öyleyiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş