iLAÇLAMA SEZONU AÇILDI

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, meyveciler olarak ilaçlama sezonunu açıklarını ifade derek, “Doğada bir sürü zararlı haşere var. Bu haşereler meyveler daha çiçek iken hemen meyvenin özüne girip meyveyi yiyor. Bu da meyvelere zarar vermektedir. Bu nedenle de ilaçlamaya devam ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 16.03.2020
369
A+
A-

Meyveleri zararlı haşerelerden korumak ve hastalıkları bertaraf ederek kaliteli meyve üretimi için kolları sıvayan İnegöllü çiftçiler, ilaçlama sezonunu açtı.

 

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, şu ifadeleri kullandı: “Her yıl düzenli olarak ve zararlı haşereden korunmak amacı ile yaptığımız ilaçlama sezonunu açtık. Mart ayının başından itibaren, şeftali, elma, armut ve kiraz meyvelerini ilaçlama sezonumuz başladı. Her zaman olduğu gibi meyvenin en iyisini, en kalitesini tüketiciye ulaştırmak için elimizden geldiği kadar, senenin 365 günü meyve bahçelerine mücadele etmekteyiz”






 

Erhan Ulu, ilaçlamanın önemine değinerek, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:

 

“İlaçlama çok önemli. Hava değişiklikleri meyvelerde leke bırakıyor bu nedenle de ilaç kullanıyoruz. Bunun yanında doğada bir sürü zararlı haşere var. Bu haşereler meyveler daha çiçek iken hemen meyvenin özüne girip meyveyi yiyor. Bu da meyvelere zarar vermektedir. Bu nedenle de ilaçlamaya devam ediyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş