İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İnegöl’de faaliyet gösteren Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Yapı Denetimi Firmaları, İnegöl Müteahhitler Derneği Temsilcileri, Makine Mühendisleri Odası temsilcilerine yönelik olarak İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında Belediye Meclis salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 04.05.2017
972
A+
A-

Önemli gündem konularının masaya yatırıldığı toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve müdürlük çalışanları ile oda ve firma temsilcileri, mimarlar ve inşaat mühendisleri katıldı.

 

Gerçekleştirilen toplantı da söz alarak oda ve firma temsilcileri ile mimar ve inşaat mühendislerine konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel; “Biliyorsunuz dönem dönem sizler ile bir araya gelerek ortaya koyduğumuz işler ile alakalı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ortaya koyduğumuz yeni bir uygulama veye işleyişte bir değişiklik olduğunda bunu sizlerle paylaşmayı istiyoruz. Biz sizlerle artık et ile tırnak gibiyiz. İşlerin yürütülmesi sırasında aksayan yönler tabi ki oluyor. Konunun muhatapları tarafından oluşan bu sıkıntılar bizlere iletiliyor. Bazen de bizler ilgili kişilere gerekli konularda isteklerimizi iletiyoruz. Bugün de karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak işlerimizi daha iyi bir şekilde yapmak için böyle bir toplantıyı düzenlemek istedik” şeklinde konuştu.






 

“HER ŞEY İNEGÖLÜMÜZ İÇİN”

Sistemin daha iyi bir şekilde işlemesi adına üzerimize ne görev düşüyorsa bunu harfiyen yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Yel, ”Bizler birlikte bu işleri yürütürken, şunu unutmayalım ki her şey İnegöl’ümüz için. Eğer işlerimizi nitelikli ve düzgün bir şekilde yaparsak bundan kazanacak şehrimiz olacak ve tabi ki vatandaşlarımız olacak. Bu yüzden bugün konunun taraflarıyla bir araya geldiğimiz bu toplantıları çok önemsiyoruz. Yapılacak olan bu toplantının öncelikle İnegöl’ümüze sonra da konunun muhataplarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

“ÜZERİMİZDEKİ YÜKÜN FARKINDAYIZ”

Toplantıda gündem konularına ilişkin bilgiler veren İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ise ; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki ekip arkadaşlarımla birlikte bize verilen bu görevi elimizden geldiğince layık olmaya çalışıyoruz. Üzerimizdeki yükün farkındayız. Bizler nitelikli ve işini layıkıyla yapan bir personele sahibiz. Tabi müdürlük olarak işlerimizi yürütürken sizler ile her daim diyalog halindeyiz. İnegöl’ün geleceği ile alakalı güzel kararlar alabilmek için sizler ile fikir alışverişinde bulunarak aynı noktada buluşmak bizler için olmazsa olmazlardan. Bugünde burada ortak bir noktada birleşeceğimize inanıyorum” dedi.

 

TOPLANTI GÜNDEM MADDELERİ

İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca, hizmetlerin daha etkin ve kısa sürede sonuçlandırılması için yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı toplantıda ele alınan konular hakkında da bilgi verdi. Toplantıda, plan tadilatlarında müracaatlar, proje dosyalarının eksiksiz olarak tesliminin sağlanması, bina inşaat alanlarının hesaplanma yöntemleri, kaçak yapı ile mücadele, ruhsata aykırı inşaatlarda alınacak önlemler, eski yapıların yıkımının kontrollü yapılması, çatılarda uyulacak kurallar, tonoz çatı yapımı ve uygulama yöntemleri, eğimli arazilerdeki yapı uygulamaları, yapı müteahhidi, şantiye şefi ve yapı denetimi istifalarında yapılacak uygulamalar ve planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin son uygulama tarihi ve taslak yönetmeliğe geçiş süreci gibi konulara değinildi.

 

Toplantı oda temsilcileri, dernek temsilcileri ve firma temsilcilerinin görüşlerinin dinlenerek yapılması gerekenler, yapı ruhsatı ve kullanma izinleri alınmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi veya en aza indirilmesi konularında görüşlerin belirtilmesi ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş